• Legg inn bestillinger raskt og enkelt
  • Vis bestillinger og spor forsendelsesstatus
  • Opprett og få tilgang til en liste over produktene dine
  • Administrer Dell EMC-områder, produkter og kontakter for produktnivå ved hjelp av virksomhetsadministrering.

Løse lyd- eller lydavspillingsproblemer med høyttalere eller hodetelefoner

Uansett om du har virtuelle møter, lærer hjemmefra eller spiller, er riktig lydavspilling viktig. Lydavspillingsproblemer kan oppstå uansett om du bruker høyttalerne som er integrert i den bærbare PC-en, eksterne høyttalere eller hodetelefoner. Hvis du opplever noen av følgende symptomer, vil trinnene nedenfor hjelpe deg med å teste høyttalerne eller hodetelefonene.

• Hører ikke lyd fra høyttalerne.
  • Ingen lyd mens du ser på videoer eller film.
  • Hører ikke lyd under videoanrop, eller volumet er for lavt.
  • Lyden er dempet, uregelmessig, sprakende eller forvrengt.
  • Susing eller hvit støy fra høyttalerne eller hodetelefonene.

Følg disse hurtigtrinnene for å løse problemer med lyd eller lydavspilling

Løsning 1: Utfør en hard tilbakestilling

En hard tilbakestilling bidrar til å tømme statisk elektrisitet som kan forårsake lydproblemet. Følg disse trinnene for å foreta en hard tilbakestilling.

1. Slå av datamaskinen.
  2. Koble fra strømkabelen (for stasjonære datamaskiner), eller koble fra strømadapteren og ta ut batteriet (for bærbare Dell-PC-er med avtakbart batteri).

MERK: For bærbare Dell-PC-er som har et batteri som ikke kan tas ut, kan du finne ut hvordan du tilbakestiller sanntidsklokken (RTC) for å gjenopprette den bærbare Dell-PC-en. For bærbare Dell-PC-er med avtakbare batterier kan du sjekke brukerveiledningen for den bærbare Dell-PC-en din for trinnvise instruksjoner for sikker fjerning av batteriet.

3. Koble fra alle enheter, for eksempel USB-stasjoner, skrivere, webkameraer, mediekort (SD/xD), bortsett fra tastaturet og musen.
  4. Trykk på og hold nede strømknappen i 15 til 20 sekunder for å lade ut den gjenværende reststrømmen.

Trykk på og hold inne strømknappen.

5. Koble til strømkabelen (for stasjonære datamaskiner) eller strømadapteren og batteriet (for bærbare PC-er).
  6. Slå av datamaskinen, og koble til enhetene på nytt.

Løsning 2: Test høyttaleren eller hodetelefonene

En defekt enhet kan forårsake lyd- eller lydavspillingsproblemer. Kontroller om lydenheten, for eksempel høyttaler eller hodetelefoner, fungerer ved å følge disse trinnene. Hvis du vil teste de interne høyttalerne på en bærbar Dell-PC, kjører du SupportAssist-lydtesten.

1. Koble høyttaleren eller hodetelefonene fra datamaskinen.
  2. Kontroller at høyttaleren eller hodetelefonene er slått på.
    a. Hvis høyttaleren eller hodetelefonen krever en strømkilde, for eksempel en strømadapter eller USB-strøm, må du kontrollere at den er slått på.
    b. Hvis enheten bruker batterier, må du kontrollere at batteriet er fulladet, eller skifte ut batteriet.
  3. Koble eller pare høyttaleren eller hodetelefonene til en annen datamaskin eller telefon for å teste enheten.

MERK: Trinnene for å pare den Bluetooth-aktiverte enheten kan variere. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se produktdokumentasjonen.

Høyttalerkontakter på baksiden av en stasjonær PC

Kombinert kontakt for høyttaler og hodetelefoner på sidepanelet på en bærbar PC.

4. Hvis høyttaleren eller hodetelefonene fungerer på en annen datamaskin eller telefon, kobler eller parer du enheten til datamaskinen på nytt og prøver igjen. Hvis enheten imidlertid ikke fungerer når den er koblet til en annen datamaskin eller telefon, kan det hende at enheten er defekt. Kontakt enhetsprodusenten for å få alternativer om reparasjon.

Løsning 3: Kontroller standardinnstillingene for lydavspillingsenhet og volum

Standard lydavspillingsenhet er enheten som Windows bruker til å spille av lyd. Når du kobler høyttalere, USB- eller Bluetooth-hodetelefoner eller andre lydenheter til datamaskinen, kan du velge hvilken enhet du vil bruke som standard. Kontroller at riktig enhet er valgt, og kontroller voluminnstillingene.
  1. Klikk på Start, og åpne Innstillinger-appen i Windows.
  2. I Innstillinger-appen klikker du på Lyd på panelet til venstre.

Lydinnstillinger i Innstillinger-appen i Windows 11.

3. Under Utdata > Velg hvor du vil spille av lyd (i Windows 11), eller Velg utgangsenhet (i Windows 10) velger du enheten der du vil at lyden skal spilles av. Hvis du ikke har flere lydavspillingsenheter, angis standard utgangsenhet automatisk.

Lydinnstillingsapp som viser ulike lydutgangsenheter i Windows 11.

4. Kontroller at lydenheten ikke er dempet og at ikke er deaktivert. Hvis du vil oppheve demping eller aktivere høyttaler, klikker du på ikonet for å oppheve demping av høyttalerIkon for oppheving av demping for høyttaler
    a. Hvis tastaturet har volumknapper, trykker du på dempeknappen for å oppheve demping av høyttaleren, eller trykker på volum opp-knappen flere ganger til volumet øker.
    b. Hvis høyttaleren eller hodetelefonene har sin egen volumkontroll, må du kontrollere at volumet er justert opp på enheten.

Oppheve demping av lydutgangsenheten i Windows 11 ved hjelp av Innstillinger-appen.

Løsning 4: Optimer datamaskinen ved hjelp av SupportAssist

SupportAssist-applikasjonen gir en rask og enkel måte å optimere datamaskinen på (inkludert installasjon av de nyeste Dell-driverne og kjøring av en maskinvaretest). Installasjon av den nyeste lyddriveren bidrar til å løse lydrelaterte problemer. SupportAssist kjører også en maskinvaretest og gir resultatene og foreslåtte handlinger.

1. Trykk på og hold nede Windows-tasten (Windows-knapp), og trykk deretter på Q-tasten.
  2. Skriv inn SupportAssist i søkeboksen.
  3. Velg SupportAssist (App) i resultatlisten.

MERK: Hvis SupportAssist ikke vises i søkeresultatene, kan du gå til siden SupportAssist for Home PCs for å laste ned og installere SupportAssist.

4. Klikk på Start nå for å la SupportAssist skanne og optimere Dell-datamaskinen.

Optimer datamaskinen ved hjelp av SupportAssist-appvideo.

Se denne videoen for å lære hvordan du optimerer Dell-datamaskinen ved hjelp av SupportAssist

Hva om lyden fremdeles ikke fungerer?
Feilsøkingstrinnene ovenfor dekker de vanligste problemene knyttet til lyd eller lydavspilling. Hvis problemet vedvarer, kan du prøve disse ytterligere feilsøkingstrinnene for å løse lyd- eller lydavspillingsproblemer.

Andre ressurser

Mikrofon er på
Støtte for mikrofon eller hodetelefoner
Få hjelp til å løse problemer med lydinndata eller -opptak med integrerte eller eksterne mikrofoner eller hodetelefoner. Støtte for mikrofon eller hodetelefoner
bok åpen
Bluetooth-støtte
Få hjelp med Bluetooth-relaterte problemer når du bruker Bluetooth-aktiverte høyttalere eller hodetelefoner. Bluetooth-støtte
bok åpen
Driverstøtte
Få hjelp med Bluetooth-relaterte problemer når du bruker Bluetooth-aktiverte høyttalere eller hodetelefoner. Driverstøtte
SupportAssist for Home PCs
SupportAssist for Home PCs
Finn ut hvordan du laster ned, installerer og bruker SupportAssist på Dell-datamaskinen til å skanne maskinvare, oppdatere drivere med mer. SupportAssist for Home PCs