Ana içeriğe atla
  • Hızla ve kolayca sipariş verin
  • Siparişleri görüntüleyin ve kargonuzun durumunu izleyin
  • Ürünlerinizin listesini oluşturun ve listeye erişin

Ubuntu İşletim Sisteminizi En Son Sürüme Yükseltme

Summary: Aşağıdaki makale, Ubuntu işletim sisteminizi yükseltmeye yönelik bir rehberdir. Dell dizüstü veya masaüstü bilgisayarınız için mevcut olan en son sürüme yükseltmek için adım adım talimatlar. ...

Bu makale şunlar için geçerlidir: Bu makale şunlar için geçerli değildir: Bu makale, belirli bir ürüne bağlı değildir. Bu makalede tüm ürün sürümleri tanımlanmamıştır.

Symptoms

İçindekiler:

  1. Ubuntu sürümümü neden yükseltmek isteyeyim? Temiz kurulumdan farkı nedir?
  2. Yükseltme kurulumunu çalıştırma
  3. Özel onarım kurulumunu çalıştırma
  4. Temiz yüklemeyi çalıştırma
  5. Daha fazla Ubuntu Desteği

 

Ubuntu sürümümü neden yükseltmek isteyeyim? Temiz kurulumdan farkı nedir?

 

Diğer işletim sistemlerinde olduğu gibi Ubuntu da sürekli olarak kullanım deneyimini ve performansını iyileştirmeye ve daha iyi hale getirmeye çalışmaktadır. Ubuntu'nun farkı, her zaman iki güncelleştirme seçeneğine sahip olmanızdır:

İlk seçenek, en yeni Uzun Vadeli Destek (LTS) sürümüdür.

Bu güncelleştirme iki yılda bir kullanıma sunulur ve beş yıl boyunca yayınlanan güncelleştirmelerle Canonical tarafından tam olarak desteklenir. Bu, test edilmiş ve kararlı bir derlemedir.

İkinci seçenek, en yeni Normal sürümdür.

Bu güncelleştirme her 6 ayda bir kullanıma sunulur ve yalnızca dokuz ay boyunca yayınlanan güncelleştirmelerle Canonical tarafından desteklenir. Bu normal sürümler son teknolojidir ancak bu nedenle sorunlarla karşılaşılabilir. Bu derlemeleri, test kullanıcıları ve geliştiriciler kullanır.

Her yükseltme, yeni özellikler ekleme ve eski özelliklerin daha iyi çalışmasını sağlama amacı güder. Ayrıca kendisini yeni donanım ve yazılımlarla daha uyumlu hale getirmeye de çalışır. Dizüstü veya masaüstü bilgisayarınızdan en iyi şekilde yararlanmak için cihazınızı güncel tutmak en iyisidir.

Bu kılavuzda üç farklı kurulum yöntemi açıklanmaktadır. Farklılıkların üzerinden geçiyorum ve ardından aşağıdaki bölümlerde çeşitli nasıl yapılır sorularına sahibiz:

Yükseltme Kurulumu

Bu yükleme türü, işletim sisteminin daha yeni bir revizyonuna geçtiğiniz yerdir. Tüm programlarınızı, ayarlarınızı ve verilerinizi olduğu gibi tutar. Her şeyi kaydeder ve kurulum sırasında kullanır. Bu, herhangi bir şeyi yeniden yapmanız veya yeniden yüklemeniz gerekmemesi içindir.

Özel Kurulum veya Onarım Kurulumu

Bu yükleme türü, bölüm oluşturduğunuz yerdir. Veya eski bölümlerden yalnızca birinin üzerine yükleyin, böylece programlar ve veriler korunursunuz. Bu, yeni kitaplıkları / bölümündeki eski kitaplıkların üzerine kopyalayarak yapılır. Eski Windows XP onarım yüklemesi ile aynı fikirdir. Windows dizinini kendi üstüne kopyaladığı yer burasıdır. İşletim sistemi sorunlarını temiz bir yükleme yapmadan çözmeye çalışır.

Temiz Kurulum

Bu kurulum tipi son çaredir. Sabit sürücüyü biçimlendirdiğiniz ve sıfırdan başladığınız yerdir. Bunu yalnızca diğer her şey başarısız olduktan veya yeni bir dizüstü veya masaüstü bilgisayar yapılandırdıktan sonra yapar.

Cause

Bu bölüm söz konusu makale için geçerli değildir.

Resolution

Yükseltme kurulumunu çalıştırma

 

Bu komutları Terminal'de çalıştırın. (Çoğu Ubuntu sisteminde CTRL+ALT+T klavye kısayolu Terminal'i açar.)

Mevcut sürümünüzün tamamen güncel olduğundan emin olun.

sudo apt-get update

Update Manager Çekirdek Paketini yükleyin.

sudo apt-get install update-manager-core

Mevcut sürümü ve çekirdek bilgilerini kontrol etmek için aşağıdaki komutları çalıştırın.

lsb_release -a

uname -a

Bu komut, bir sonraki kullanılabilir sürüme günceller veya yükseltir .

sudo do-release-upgrade -d

Bir dizi ekran istemi sizi yükseltmeye yönlendirir. Ne tür bir kurulum planladığınıza bağlı olduğu için istemleri nasıl cevaplayacağınızı söyleyemem.


 

Özel onarım kurulumunu çalıştırma

 

Bir onarım yüklemesi gerçekleştirir veya yükseltme yüklemenizi özelleştirirseniz soruna farklı bir şekilde yaklaşabilirsiniz.

Canonical sitesine gidin ve yükseltme yaptığınız işletim sistemi sürümünün ISO sunu indirin ve yazın.

Dell kaynaklarında Dell Ubuntu görüntüleri bulunur. Özel bir görüntünün cihazınıza uygun olduğundan emin değilseniz, temel bir yapı kullanmanızı tavsiye ederim.

Yazdığınız ortamı kullanarak yükseltmek için yükleyiciyi çalıştırmanız gerekir.

Something Else (Başka Bir Şey) seçeneğini belirleyin, Ubuntu bölümünüzü seçin ve Edit Partition (Bölümü Düzenle) öğesine tıklayın.

Bağlama noktasını /. Örneğin başka bölümleriniz varsa /home veya /boottıklayın, sonra bunları da ayarlayın.

İleri öğesine tıklayın. Linux'un zaten yüklü olduğu anlamına gelen bir soru sorar. /, bu yalnızca mevcut sistem dosyalarınızı siler, Evet yanıtını verin.

Tasarruf etmenizi sağlar /home klasörü, ile aynı bölümde olsa bile /. Ubuntu için paket listenizin daha yeni sürümlerini kaydeder ve bunları sizin için yeni dizüstü veya masaüstü bilgisayara yükler.

Not: Artık istemediğiniz tüm programları ve paketleri kaldırmanızı veya kaldırmanızı öneririz. (Örneğin: Denediğiniz ama kullanmaya devam etmek istemediğiniz programlar.)

Aşağıdaki Knowledge Base makalesinde bu konu daha ayrıntılı olarak ele alınmaktadır:


 

Temiz yüklemeyi çalıştırma

 

Başka yükleme türlerine sahipseniz ve sorun yaşıyorsanız temiz yükleme gerçekleştirin. Bununla ilgili veri kaybı var, bu yüzden son çare.

Temiz bir kurulum gerçekleştirmek için aşağıdaki bağlantıyı izleyerek adım adım rehbere bakın:

Not: Temiz yükleme, sabit sürücünüzü silmek ve tüm uygulamalarınızı, programlarınızı ve bilgilerinizi yeniden yüklemek anlamına gelir. Yüklemeden önce yedeklemediğiniz her şeyi kaybedersiniz.

Additional Information

Yazılım ve donanım sorunları için daha fazla destek mevcuttur:

Etkilenen Ürünler

Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Fixed Workstations
Makale Özellikleri
Article Number: 000131667
Article Type: Solution
Son Değiştirme: 09 Şub 2024
Version:  6
Sorularınıza diğer Dell kullanıcılarından yanıtlar bulun
Destek Hizmetleri
Aygıtınızın Destek Hizmetleri kapsamında olup olmadığını kontrol edin.