• Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

Windows: Dells alternativ för säkerhetskopieringsmedia och återställning

Dell föreslår flera alternativ för att återställa operativsystemet Windows på din Dell-dator.
Läs beskrivningarna nedan för att bestämma vilket återställningsalternativ du ska använda.

Ladda ner medier från webben

Använd Dell OS Recovery Tool för att hämta en avbild och skapa en USB-flash-enhet som kan användas för att installera den version av Windows som fanns på din enhet vid leveransen. Uppdatering av drivrutiner och programvara krävs efter installationen.

OS Recovery Tool

Använda Dell SupportAssist OS Recovery

Dell SupportAssist OS Recovery startar automatiskt om Windows inte startar upp. Återställningsmiljön gör att du kan diagnostisera problem med maskinvara, åtgärda problem, säkerhetskopiera filer och återställa fabriksinställningarna. Du kan starta återställningsmiljön när som helst.
Kontrollera stöd för Dell SupportAssist OS Recovery i listan med system.

eSupport för SupportAssist OS Recovery

Specifika lösningar

Windows 10
Använd Dell Factory Image Restore för att återställa fabriksinställningarna, inklusive drivrutiner och program. Det här alternativet är till för datorer som levererats med Windows 10. Om du uppgraderat till Windows 10 från en tidigare version väljer du alternativet nedan.
Windows 10 uppgraderingar, Windows 8.1 eller Windows 7
Använd Dell Backup and Recovery för att återställa fabriksinställningarna eller säkerhetskopiera filerna på datorn. Med det här alternativet återinstalleras den fabriksinstallerade versionen av Windows. Om datorn har uppgraderats till Windows 10 behöver uppgraderingen installeras igen.
Säkerhetskopiering av filer
Om du vill säkerhetskopiera dina personliga filer med hjälp av Windows kan du läsa Microsofts supportinformation för Windows 10 eller Windows 8.1 och Windows 7.

Video

I våra videor hittar du steg-för-steg-hjälp och information som kan besvara dina frågor. Videorna är på engelska. Översatta undertexter finns på vissa språk. Fler videor finns i vårt videobibliotek.

Andra resurser

Supportbibliotek
Supportbibliotek
Få tillgång till alla våra artiklar i kunskapsbanken Supportbibliotek
Windows operativsystem
Windows operativsystem
Få support för andra produkter med Windows Windows operativsystem
Dell Storage, säkerhetskopiering och återställning
Datalagring, säkerhetskopiering och återställning
Eftersom dina data är ovärderliga. Datalagring, säkerhetskopiering och återställning