• Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

Konfigurera ChromeOS

Konfigurerar du ChromeOS för första gången? Här är en snabb översikt över de viktigaste stegen under den första konfigurationen på din Chrome-enhet från Dell.

Steg 1 – Slå på den

Leta reda på och tryck på strömbrytaren på din Chrome-enhet.

Strömbrytaren i övre högra hörnet på Dell Chromebook 3445

Steg 2 – Kom igång

Välj ditt språk och välj sedan Kom igång.

Språk- och hjälpmedelsinställningar på Chromebooks konfigurationsskärm

Steg 3 – Anslut till ett nätverk

Du uppmanas att ansluta till det trådlösa nätverket. Välj ditt hem- eller arbetsnätverk i listan och ange nyckeln eller lösenordet för att ansluta till det trådlösa nätverket. Om enheten ansluts via en trådbunden anslutning sker anslutningen automatiskt.

Lista över trådlösa nätverk i närheten under ChromeOS-konfigurationen

Steg 4 – Välj ChromeOS-konfiguration

Välj om du använder Chrome-enheten för personligt bruk, om du konfigurerar den för ditt barn eller om enheten är för arbetet.

Alternativen För personligt bruk, För ett barn och För arbetet under ChromeOS-konfigurationen

Logga in på ditt Google-konto

Ditt Google-konto är samma konto som du använder för Gmail, YouTube, Chrome eller andra Google-produkter. Du börjar genom att välja Nästa, ange din e-postadress och sedan välja Nästa.

Om du inte har ett Google-konto väljer du Fler alternativ och sedan Skapa nytt konto.

Skärmen Anslut Google-konto

Textfält där du kan skriva e-postadressen för ditt Google-konto

Steg 5 – Granska villkoren

Du kan styra vilka data som delas med Google. Du kan ändra detta när som helst i Inställningar. Fortsätt att konfigurera Chrome-enheten genom att granska villkoren och välja Godkänn och fortsätt.

Skärmen med Googles villkor

Steg 6 – Konfigurera dina synkroniseringsinställningar

Dina sparade inställningar och din aktivitet är redo på alla ChromeOS-enheter när du loggar in med ditt Google-konto. Du kan välja vad som ska synkroniseras i Inställningar. Om du vill synkronisera appar, inställningar, bokmärken i webbläsaren Chrome, lösenord, historik med mera väljer du Godkänn och fortsätt.

Synkronisera Chrome-enheten under konfigurationen

Steg 7 – Säkra din enhet med en PIN-kod

Använd en PIN-kod istället för ett lösenord för att låsa upp enheten. PIN-koden måste bestå av minst sex siffror. Ange önskad PIN-kod och välj Nästa. På nästa skärm skriver du din PIN-kod igen och väljer Nästa för att bekräfta. När PIN-koden har lagts till väljer du Klar.

Välj din PIN-kod under konfigurationen

Steg 8 – Välj styrplatta, upplösning, textstorlek och tema

Du kan välja att ändra styrplattans rullningsriktning, ändra upplösnings- och textstorlek och välja ljust eller mörkt tema. Välj de inställningar som du vill anpassa och välj Nästa. Följ anvisningarna på skärmen för att anpassa funktionerna du väljer.

Om du vill ändra dessa inställningar när du är klar med konfigurationen av Chrome-enheten väljer du Hoppa över och öppnar sedan dessa alternativ i Inställningar.

Anpassa funktioner under konfigurationen

Steg 9 – Du är klar!

Du är redo att börja använda din Chrome-enhet. Välj Kom igång.

Konfigurationen av ChromeOS är slutförd