• Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

Seriekoppla skärmar för en konfiguration med flera skärmar

Seriekoppling innebär att man ansluter flera bildskärmar i en serie med hjälp av en videokabel från en bildskärm till en annan, istället för att ansluta varje enskild bildskärm direkt till datorn. Med DisplayPort- eller Thunderbolt-seriekoppling kan du dra nytta av flexibiliteten med att ha flera bildskärmar och samtidigt hålla antalet kablar till ett minimum. Du kan duplicera antalet bildskärmar eller utöka bildskärmarna till att vara för en annan uppgift eller ett annat program.

Två Dell-bildskärmar anslutna i seriekoppling till en bärbar Dell-dator

Så här seriekopplar du två eller flera bildskärmar till din dator

Det finns två typer av portar som kan användas för att seriekoppla bildskärmar – DisplayPort med Multi-Stream Transport (MST) och Thunderbolt Multi-Stream Transport (MST).

OBS! Seriekoppling stöds inte via HDMI eller med en vanlig USB-C-port som inte har stöd för Thunderbolt 3 eller senare.

Vad behöver jag för att seriekoppla flera Dell-bildskärmar?

• En dator med DisplayPort (version 1.2 eller senare) eller Thunderbolt (version 3 eller senare).
  • Dell-bildskärmar med DisplayPort (version 1.2 eller senare med Multi-Stream Transport) eller Thunderbolt (version 3 eller senare).
    OBS! DisplayPort 1.2 MST stöds på utvalda Dell-bildskärmar. Se dokumentationen för din Dell-bildskärm för att ta reda på om bildskärmen har stöd för DisplayPort 1.2 MST eller Thunderbolt version 3 eller senare.
  • Installera de senaste drivrutinerna för video- eller grafikkortet på din dator.

Hur seriekopplar man bildskärmar med DisplayPort Multi-Stream Transport (MST)?

För seriekoppling med DisplayPort måste alla dina enheter ha stöd för DisplayPort 1.2 eller senare och Multi-Stream Transport (MST). Se till att DisplayPort-kablarna har stöd för Multi-Stream Transport.

1. Anslut datorn till DisplayPort In-porten på bildskärm 1.
  2. Anslut DisplayPort Out på bildskärm 1 till DisplayPort In på bildskärm 2.
  3. Upprepa steg 3 för eventuella efterföljande bildskärmar.
  4. Avaktivera DisplayPort 1.2-läget på den sista bildskärmen i kedjan.

OBS! Seriekoppling stöds via USB-C-port med DP-växlingsläge. Anslut en USB-C-kabel från datorn till bildskärm 1 och anslut sedan de efterföljande bildskärmarna med en DisplayPort-kabel i kedjan.

OBS! På vissa äldre Dell-bildskärmar måste du aktivera MST-funktionen för att konfigurera bildskärmen i en seriekoppling. Mer information finns i dokumentationen för din Dell-skärm.

Två Dell-bildskärmar seriekopplade med DisplayPort-kabeln och ansluter till en bärbar dator med USB-C

Hur seriekopplar man bildskärmar med Thunderbolt Multi-Stream Transport (MST)?

Om du vill seriekoppla bildskärmar med Thunderbolt MST måste Thunderbolt-porten på alla dina enheter vara version 3 eller senare, och alla anslutningar kräver Thunderbolt 3- eller Thunderbolt 4-certifierade kablar.

1. Anslut Thunderbolt Out på datorn till Thunderbolt In på bildskärm 1.
  2. Anslut Thunderbolt Out på bildskärm 1 till Thunderbolt In på bildskärm 2.

OBS! Dell-bildskärmar som UP2720Q och UP3221Q har stöd för högst två bildskärmar i seriekopplingen med Thunderbolt MST.

Två Dell-bildskärmar seriekopplade med en Thunderbolt-kabel och ansluter till en bärbar dator med Thunderbolt

Vanliga frågor och svar

Låt oss hjälpa dig med några vanliga frågor om att seriekoppla Dell-bildskärmar.

Hur många bildskärmar kan jag seriekoppla tillsammans med DisplayPort MST?

• Skärmtekniker som DisplayPort, Thunderbolt, USB-C med DP-växlingsläge har alla stöd för olika videobandbredd. Antalet bildskärmar som stöds i kedjan kan variera för olika typer av anslutningar.
  • Datorns video- eller grafikkort eller GPU kan bara mata ut ett visst antal pixlar, vilket innebär att antalet bildskärmar som du kan seriekoppla är begränsat. Den här gränsen är beroende av skärmupplösning, timing och uppdateringsfrekvens för de anslutna skärmarna. I tabellen nedan finns några grundläggande konfigurationsalternativ för DisplayPort MST.

SkärmupplösningAntalet bildskärmar som stöds i kedjan
    4 096 x 2 160 (4K x 2K)1
    3 840 x 2 160 (Ultra HD, 4K)1
    2 560 x 1 6002
    1 920 x 1 0804
    1 680 x 1 0505

Hur konfigurerar jag bildskärmarna i utökat läge?

• För utökat visningsläge krävs det att funktionerna för DisplayPort 1.2 Multi-Stream Transport (MST) är aktiverade. Den här funktionen är som standard inte aktiverad på Dell-bildskärmar. När du har aktiverat MST på bildskärmen kan du ställa in skärmen på utökat läge i Windows. Läs om hur du konfigurerar flera skärmar i Microsoft Windows 11 och Windows 10.

Ska den sista skärmen i kedjan ha stöd för DisplayPort 1.2 Multi-Stream Transport (MST)?

• Nej, den sista skärmen i kedjan behöver inte nödvändigtvis ha stöd för DisplayPort 1.2 Multi-Stream Transport (MST).

Kan man seriekoppla två eller fler bildskärmar med HDMI?

• Nej, seriekopplingskonfiguration stöds inte via HDMI.
  • Seriekopplingskonfiguration stöds via DisplayPort (version 1.2 eller senare med Multi-Stream Transport) eller Thunderbolt (version 3 eller senare).

Kan man seriekoppla två bildskärmar med USB-C?

• Seriekoppling stöds endast om datorns USB-C-port har stöd för DisplayPort (DP)-växlingsläge.
  • Så här konfigurerar du bildskärmarna i en seriekoppling med USB-C:
    1. Anslut en USB-C-kabel från datorn till bildskärm 1.
    2. Anslut DisplayPort Out på bildskärm 1 till DisplayPort In på bildskärm 2.

Kan jag seriekoppla flera bildskärmar till min bärbara dator?

• Ja, du kan ansluta flera bildskärmar till din bärbara dator med seriekoppling.
  • Se till att din bärbara dator har en DisplayPort-utgångsport (version 1.2 eller senare) eller Thunderbolt-utgångsport (version 3 eller senare).

Kan jag seriekoppla flera bildskärmar till min stationära dator?

• Ja, du kan ansluta flera bildskärmar till din stationära dator med seriekoppling.
  • Se till att din stationära dator har en DisplayPort-utgångsport (version 1.2 eller senare) eller Thunderbolt-utgångsport (version 3 eller senare).

Kan jag ansluta en MacBook till Dell-bildskärmar med seriekoppling?

• MacBook-datorer har endast stöd för seriekoppling via Thunderbolt. Seriekoppling stöds inte via HDMI.
  • Du kan endast ansluta en extern skärm till en Mac-enhet med M1- eller M2-kretsarna. Mer information om hur du ansluter olika Mac-modeller till externa skärmar finns på Apple-webbplatsen.

Kommer seriekoppling att tillhandahålla ström till bildskärmarna?

• Nej, DisplayPort kan inte tillhandahålla ström. Du måste ha en separat strömkabel för varje enskild bildskärm.

Varför fungerar inte konfigurationen av seriekopplingen?

• Här är några saker som du måste kontrollera först.
    • Se till att bildskärmarna har stöd för Multi-Stream Transport (MST). Äldre skärmar har inte alltid stöd för MST och din bildskärm kanske inte är kompatibel med seriekoppling.
    • Se till att du använder kablar av hög kvalitet. Seriekoppling stöds endast på DisplayPort (version 1.2 eller senare med MST) eller Thunderbolt (version 3 eller senare). HDMI har inte stöd för seriekoppling.
    • Uppdatera video- eller grafikdrivrutinerna på datorn. Inaktuella eller skadade videodrivrutiner kan orsaka skärmproblem.
    • Om du använder för många bildskärmar i serien kan det orsaka skärmproblem. Vissa datorer har endast stöd för upp till två eller tre bildskärmar. Om du använder skärmen på din bärbara dator och två bildskärmar kanske du går över gränsen om du ansluter en tredje bildskärm i serien. Koppla bort en av bildskärmarna eller inaktivera skärmen på din bärbara dator för att få den tredje bildskärmen att fungera korrekt.