• Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

Hitta service tag-numret på din Dell-skrivare

Dell använder produktidentifierare såsom service tag-nummer, expresstjänstkoder eller serienummer för att få åtkomst till produktinformation, exempelvis tekniska specifikationer, dokumentation och garanti. Få anpassade supportalternativ genom att identifiera din Dell-produkt med hjälp av service tag-nummer, expresstjänstkod eller serienummer.

• Service tag-numret är en alfanumerisk kod på sju tecken.
  • Expresstjänstkoden är en numerisk version av service tag-numret och består av 10–11 siffror.

OBS! Dell-tillbehör och -enheter, såsom tangentbord, möss, headset och externa hårddiskar, har inga service tag-nummer eller expresstjänstkoder. Du kan identifiera dessa enheter med hjälp av modellnumret på Dell.com/support för att få åtkomst till produktdokumentationen. Dells tekniska support kan identifiera sådana produkter med hjälp av Dells beställningsnummer.

Metod 1: Använda service tag-etiketten

På de flesta Dell-skrivare finns service tag-numret på en etikett på bakpanelen. Placeringen av etiketten med service tag-numret kan variera för olika Dell-skrivare. Mer information finns i användarhandboken för Dell-skrivaren.

Exempel 1 – Dell-bläckstråleskrivare med service tag-etikett under den övre panelen.

Bild på Dell-bläckstråleskrivare med service tag-numret under det övre locket.

Exempel 2 – Dell-laserskrivare med service tag-etikett på insidan av tonerfacket

Bild på Dell-laserskrivare med service tag-numret på insidan av tonerfacket.

Exempel 3 – Dell-laserskrivare med service tag-etikett på insidan av frontpanelen

Bild på Dell-laserskrivare med service tag-numret på insidan av det främre facket.

Metod 2: Använda rapporten för skrivarinställningar

Du kan komma åt service tag-numret via rapporten för skrivarinställningar. Använd skrivarens kontrollpanel eller manöverpanel för att skriva ut en inställningsrapport. Mer information finns i användarhandboken för Dell-skrivaren.

Bild på kontrollpanelen eller manöverpanelen på en Dell E515w-multifunktionsskrivare

Bild på en inställningsrapport från en Dell-skrivare som innehåller service tag-numret och expresstjänstkoden

Metod 3: Använda webbverktyget för skrivarkonfiguration

Kompatibla Dell-skrivare med ett trådbundet eller trådlöst nätverksgränssnitt (Wi-Fi) erbjuder en webbläsarbaserad konfigurationssida eller inbäddad webbserver. För att öppna webbverktyget för konfiguration av Dell-skrivare anger du skrivarens IP-adress i webbläsaren. Mer information om att använda webbsidan för konfiguration finns i användarhandboken för Dell-skrivaren.

Bild på webbsidan för konfiguration av en Dell-laserskrivare

Videor

Andra resurser

Användare
Mitt konto
Logga in på ditt Dell-konto för att göra beställningar, spåra leveransstatus, få belöningar som endast gäller medlemmar samt skapa och få tillgång till en lista över dina Dell-produkter. Mitt konto
Urklippsanteckningar
Registrering av Dell-produkt
Registrera din Dell-produkt för att få snabb och effektiv support, viktiga produktuppdateringar, snabbare diagnostik och mycket mer. Registrering av Dell-produkt
Garanti
Överlåtelse av garanti och äganderätt
Har produkten flyttats till en ny plats, eller behöver ägarskapet för Dell-produkten uppdateras? Överlåtelse av garanti och äganderätt
Enhetsskrivbord
Mina produkter och tjänster
Med Mina produkter och tjänster kan du hantera alla dina Dell-produkter och supporttjänster på ett och samma ställe. Mina produkter och tjänster