• Legg inn bestillinger raskt og enkelt
  • Vis bestillinger og spor forsendelsesstatus
  • Opprett og få tilgang til en liste over produktene dine
  • Administrer Dell EMC-områder, produkter og kontakter for produktnivå ved hjelp av virksomhetsadministrering.

Styreplate

Banner for styreplate

En styreplate på bærbare PC-er er en pekeenhet med en følbar sensor som gjør at du kan kontrollere markøren eller musepekeren for å velge tekst, ikoner, filer og mye mer. Hvis du opplever noen av følgende symptomer, kan de foreslåtte hurtigtrinnene hjelpe deg.

• Markøren beveger seg sakte eller uregelmessig.
  • Markøren beveger seg ikke eller reagerer ikke når du klikker på styreplateknappene.
  • Markøren forsvinner.

Følg disse hurtigtrinnene for å hjelpe deg med å løse problemet med styreplaten

Prøv hvert trinn, og kontroller om problemet med styreplaten er løst. Hvis problemet ikke kan løses, fortsetter du til neste trinn.

Løsning 1: Kontroller at styreplaten er slått på.

Noen ganger kan styreplaten være slått av på grunn av innstillingene på datamaskinen, for eksempel når en ekstern mus er koblet til.
  1. Trykk på og hold nede Windows-tasten (Windows-knapp), og trykk deretter på Q-tasten.
  2. Skriv inn styreplate i søkeboksen.
  3. Trykk eller klikk på Styreplateinnstillinger (Systeminnstillinger).
  4. Se etter på/av-bryteren for styreplaten.
  5. Trykk eller klikk på på/av-bryteren for styreplaten for å slå styreplaten på eller av.
    MERK: De foregående trinnene gjelder for Windows 11 og 10. For andre operativsystemer kan du se følgende artikkel i Dells kunnskapsbase : Deaktivere eller aktivere styreplaten på en bærbar Dell-PC.

Løsning 2: Kontroller at styreplaten er ren.

Hvis det er smuss, fett, væske eller mat på styreplaten, kan det føre til at styreplaten ikke gjenkjenner fingeren (styreplaten må ha god kontakt med fingeren for å fungere på riktig måte).

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se følgende artikkel i Dells kunnskapsbase Veiledning for å holde utstyr fra Dell Technologies rent.

Løsning 3: Lagre alle data, lukk alle åpne programmer, og start datamaskinen på nytt.

Når du starter datamaskinen på nytt, tømmes datamaskinminnet og tilkoblingen mellom datamaskinen og styreplaten tilbakestilles.

1. Lagre oppdateringer av åpne dokumenter.
  2. Lukk alle åpne programmer eller applikasjoner.
  3. Velg Start-ikonet.
  4. Velg Strøm-ikonet.
  5. Velg Start på nytt.
Kontroller at styreplaten fungerer som den skal etter at datamaskinen er ferdig med oppstarten.

Løsning 4: Optimer Dell-datamaskinen ved hjelp av SupportAssist-applikasjonen.

Denne applikasjonen sikrer at datamaskinen har de nyeste driveroppdateringene fra Dell og kontrollerer innstillingene for å holde datamaskinen effektiv og pålitelig.

1. Trykk på og hold nede Windows-tasten (Windows-knapp), og trykk deretter på Q-tasten.
  2. Skriv inn SupportAssist i søkeboksen.
  3. Velg SupportAssist (App) i resultatlisten i Figur 3
    MERK: Hvis SupportAssist ikke vises i søkeresultatene, kan du gå til siden SupportAssist for Home PCs for å laste ned og installere SupportAssist. Figur 3: Søkeresultater for SupportAssist
  4. Klikk på Start nå for å kjøre testene, Figur 4.
    MERK: Du kan trykke eller klikke på pil ned og deretter kjøre den individuelle testen. Dell anbefaler at du kjører en full datamaskintest. Figur 4: Hovedskjermbilde for SupportAssist
  5. SupportAssist kjører testene én etter én og gir resultatene og foreslåtte handlinger.

Løsning 5: Last ned og installer de nyeste oppdateringene for Windows-operativsystemet.

De nyeste oppdateringene for operativsystemet som er installert på Windows-datamaskinen, gjør den effektiv og pålitelig.

Se følgende artikkel i Microsofts kunnskapsbase Få den nyeste Windows-oppdateringen hvis du vil ha informasjon om hvordan du får de nyeste Windows-oppdateringene på datamaskinen.

Løsning 6: Kjør styreplatediagnostikken.

Hvis du kjører styreplatediagnostikken, må du kontrollere at styreplaten og maskinvaren som støtter den, fungerer som de skal.

Hvis du vil kjøre diagnostikken, går du til testsiden for maskinvare for SupportAssist-styreplaten (testen starter automatisk).

Kontakt Dell Technical Support hvis testen mislykkes.

Du finner mer detaljert informasjon i avsnittet Andre ressurser hvis disse hurtigtrinnene ikke løser problemet. Du kan også bruke søkefeltet øverst på denne siden til å søke etter innhold relatert til problemet.

Videoressurser

Andre ressurser

Løse problemet med at styreplaten på den bærbare PC-en ikke fungerer i Windows
Reparer styreplaten på den bærbare PC-en
Finn ut hvordan du kobler til, bruker og løser problemer når Dell-tastaturet ikke fungerer som det skal. Reparer styreplaten på den bærbare PC-en
Deaktivere eller aktivere styreplaten på en bærbar Dell-PC
Deaktivere eller aktivere styreplaten
Finn ut hvordan du deaktiverer eller aktiverer styreplaten på en bærbar Dell-PC Deaktivere eller aktivere styreplaten
Berøringsbevegelser for Windows
Berøringsbevegelser for Windows
Prøv disse bevegelsene på styreplaten på den bærbare Windows 11-PC-en. Berøringsbevegelser for Windows
Slik bruker du styreplatefunksjonene for Precision i Windows
Styreplatefunksjoner for Precision
Finn ut hvordan du sammenkobler (kobler til) Bluetooth-aktiverte datamaskiner fra Dell med Bluetooth-tilbehør fra Dell og feilsøker Bluetooth-problemer som kan oppstå. Styreplatefunksjoner for Precision