• Legg inn bestillinger raskt og enkelt
  • Vis bestillinger og spor forsendelsesstatus
  • Opprett og få tilgang til en liste over produktene dine
  • Administrer Dell EMC-områder, produkter og kontakter for produktnivå ved hjelp av virksomhetsadministrering.

Mus

En mus er én av de viktigste inndataenhetene for en datamaskin som gjør at du kan kontrollere markøren eller musepekeren for å velge tekst, ikoner, filer og mye mer. En mus kan kobles til en datamaskin ved hjelp av USB, Bluetooth eller en dedikert, trådløs USB-dongle. Hvis du opplever noen av følgende symptomer, kan den foreslåtte fremgangsmåten hjelpe deg.

• Markøren beveger seg sakte eller uregelmessig.
  • Markøren beveger seg ikke eller reagerer ikke når du klikker på museknappene.
  • Markøren forsvinner.

Følg denne fremgangsmåten for å hjelpe deg med å løse problemet med musen

Prøv hvert trinn, og kontroller om problemet med musen er løst. Hvis problemet ikke kan løses, fortsetter du til neste trinn.

Løsning 1: Koble kontakten til musen fra datamaskinen og koble til på nytt.

USB-kabelen Figur 1 eller den trådløse USB-mottakeren Figur 2 kan ha løsnet. Når du kobler til kontakten på nytt, sikrer du god dataoverføring.

Figur 1: USB-kabeltilkobling
Figur 2: Trådløs USB-mottaker

Løsning 2: Sett inn nye batterier hvis du bruker en trådløs mus eller Bluetooth-mus.

Batteriene lades ut ved normal bruk av musen. Dette kan føre til at datamaskinen og musen mister tilkoblingen. Hvis du setter inn nye batterier, gjenopprettes en sterk tilkobling.

Sjekk ut Dell-kunnskapsartikkelen Håndbøker og dokumentasjon for Dell-produktet ditt for informasjon om hvordan du bytter ut batteriene i den trådløse musen eller Bluetooth-musen.

Løsning 3: Lagre alle data, lukk alle åpne programmer, og start datamaskinen på nytt.

Når du starter datamaskinen på nytt, tømmes datamaskinminnet og tilkoblingen mellom datamaskinen og musen tilbakestilles.

1. Lagre oppdateringer av åpne dokumenter.
  2. Lukk alle åpne programmer eller applikasjoner.
  3. Velg Start-ikonet.
  4. Velg Strøm-ikonet.
  5. Velg Start på nytt.

Kontroller at musen fungerer som den skal, etter at datamaskinen har startet opp igjen.

Løsning 4: Optimaliser Dell-datamaskinen ved hjelp av SupportAssist-applikasjonen.

Denne applikasjonen sikrer at datamaskinen har de nyeste driveroppdateringene fra Dell og kontrollerer innstillingene for å holde datamaskinen effektiv og pålitelig.

1. Trykk på og hold nede Windows-tasten (Windows-knapp), og trykk deretter på Q-tasten.
  2. Skriv inn SupportAssist i søkefeltet.
  3. Velg SupportAssist (App) fra resultatlisten i Figur 3
    MERK: Hvis SupportAssist ikke vises i søkeresultatene, kan du gå til siden SupportAssist for Home PCs for å laste ned og installere SupportAssist. Figur 3: Søkeresultater for SupportAssist
  4. Klikk på Start nå for å kjøre testene, Figur 4.
    MERK: Du kan trykke eller klikke på pil ned og deretter kjøre den individuelle testen. Dell anbefaler at du kjører en full datamaskintestFigur 4: SupportAssist-hovedskjerm
  5. SupportAssist kjører testene én etter én og gir resultatene og foreslåtte handlinger.

Løsning 5: Last ned og installer de nyeste oppdateringene for Windows-operativsystemet.

De nyeste oppdateringene for operativsystemet som er installert på Windows-datamaskinen, gjør den effektiv og pålitelig.

Se følgende kunnskapsartikkel fra Microsoft Få den nyeste Windows-oppdateringen hvis du vil ha informasjon om hvordan du får de nyeste Windows-oppdateringene på datamaskinen.

Løsning 6: Kjør diagnostikk på musen.

Når du kjører diagnostikk på musen, sikrer du at musen og maskinvaren som støtter den, fungerer som de skal.

For å kjøre diagnostikk går du til siden for SupportAssist-maskinvaretest for mus (testen starter automatisk).

Kontakt teknisk støtte i Dell hvis testen mislykkes.

Du finner mer detaljert informasjon i avsnittet Andre ressurser hvis disse fremgangsmåtene ikke løser problemet. Du kan også bruke søkefeltet øverst på denne siden til å søke etter innhold tilknyttet problemet.

Andre ressurser

Bruk av mus og feilsøkingsveiledning
Bruk av mus og feilsøkingsveiledning
Finn ut hvordan du kobler til, bruker og løser problemer når Dell-tastaturet ikke fungerer som det skal. Bruk av mus og feilsøkingsveiledning
Bruk og feilsøking for Dell Peripheral Manager
Dell Peripheral Manager
Dell Peripheral Manager gjør det mulig å konfigurere funksjonene til Dell-tastaturet, musen eller det eksterne webkameraet. Dell Peripheral Manager
Bruk og feilsøking for Dell Peripheral Manager
Last ned, og installer den nyeste, trådløse Bluetooth-driveren
Finn ut hvordan du laster ned og installerer Bluetooth-driveren på en Dell-datamaskin som kjører Windows. Last ned, og installer den nyeste, trådløse Bluetooth-driveren
Veiledning for feilsøking og bruk av Bluetooth
Veiledning for feilsøking og bruk av Bluetooth
Finn ut hvordan du sammenkobler (kobler til) Bluetooth-aktiverte datamaskiner fra Dell med Bluetooth-tilbehør og feilsøker Bluetooth-problemer som kan oppstå. Veiledning for feilsøking og bruk av Bluetooth