• Legg inn bestillinger raskt og enkelt
  • Vis bestillinger og spor forsendelsesstatus
  • Opprett og få tilgang til en liste over produktene dine
  • Administrer Dell EMC-områder, produkter og kontakter for produktnivå ved hjelp av virksomhetsadministrering.

Tastatur

Feilsøke problemer med USB, Bluetooth eller trådløst tastatur på en Dell-datamaskin

Enten du skriver i et Word-dokument, jobber med et Excel-regneark eller spiller, er tastaturet en viktig inndataenhet. Tastaturer kan kobles til en datamaskin ved hjelp av USB, Bluetooth, en dedikert trådløs USB-dongle eller integreres i den bærbare PC-en. Hvis du opplever noen av følgende symptomer, kan de foreslåtte hurtigtrinnene hjelpe deg.

• Tastetrykkene reagerer sakte.
  • Tastetrykkene skriver av og til inn tegn, eller skriver inn feil tegn.
  • Tastene på tastaturet reagerer ikke.

Følg disse hurtigtrinnene for å hjelpe deg med å løse tastaturproblemet.

Prøv hvert trinn, og kontroller om problemet med tastaturet er løst. Fortsett til neste trinn hvis problemet ikke er løst.

Løsning 1: Koble kontaktene til tastaturet fra datamaskinen og koble til på nytt.

USB-kabelen Figur 1 eller den trådløse USB-mottakeren Figur 2 kan ha løsnet. Hvis du kobler til kontakten på nytt, sikrer du god dataoverføring.

USB

Figur 1: USB-kabeltilkobling

USB

Figur 2: Trådløs USB-mottaker

Løsning 2: Sett inn nye batterier hvis du bruker et trådløst tastatur eller Bluetooth-tastatur.

Batteriene lades ut ved normal bruk av tastaturet. Dette kan føre til at datamaskinen og tastaturet mister tilkoblingen. Når du setter inn nye batterier, gjenopprettes en sterk tilkobling.

Sjekk ut Dell-kunnskapsartikkelen Håndbøker og dokumentasjon for Dell-produktet ditt for informasjon om hvordan du bytter ut batteriene i det trådløse tastaturet eller Bluetooth-tastaturet.

Løsning 3: Lagre alle data, lukk alle åpne programmer, og start datamaskinen på nytt.

Når du starter datamaskinen på nytt, tømmes datamaskinminnet og tilkoblingen mellom datamaskinen og tastaturet tilbakestilles.

1. Lagre oppdateringer på åpne dokumenter.
  2. Lukk alle åpne programmer eller applikasjoner.
  3. Velg Start-ikonet.
  4. Velg Strøm-ikonet.
  5. Velg Start på nytt.

Kontroller at tastaturet fungerer som det skal etter at datamaskinen har startet opp.

Løsning 4: Optimer Dell-datamaskinen ved hjelp av SupportAssist-applikasjonen.

Denne applikasjonen sikrer at datamaskinen har de nyeste driveroppdateringene fra Dell og kontrollerer innstillingene for å holde datamaskinen effektiv og pålitelig.

1. Trykk på og hold nede Windows-tasten (Windows-knapp), og trykk deretter på Q-tasten.
  2. Skriv inn SupportAssist i søkeboksen.
  3. Velg SupportAssist (App) i resultatlisten i Figur 3.
    MERK: Hvis SupportAssist ikke vises i søkeresultatene, kan du gå til siden SupportAssist for Home PCs for å laste ned og installere SupportAssist.
    SupportAssist
    Figur 3: SupportAssist-søkeresultater

4. Klikk på Start nå for å kjøre testene Figur 4.
    MERK: Du kan trykke eller klikke på pil ned og deretter kjøre den individuelle testen. Dell anbefaler at du kjører en full datamaskintest.
    SupportAssist
    Figur 4: SupportAssist-hovedskjerm

5. SupportAssist kjører testene én etter én og gir resultatene og foreslåtte handlinger.

Løsning 5: Last ned og installer de nyeste oppdateringene for Windows-operativsystemet.

Hvis du har de nyeste oppdateringene for operativsystemet installert på Windows-datamaskinen, holder du den effektiv og pålitelig.

Sjekk ut Microsoft-kunnskapsartikkelen Få den nyeste Windows-oppdateringen for informasjon om hvordan du får de nyeste Windows-oppdateringene på datamaskinen.

Løsning 6: Kjør diagnostikk på tastaturet.

Når du kjører diagnostikk på tastaturet, sikrer du at tastaturet og maskinvaren som støtter det, fungerer som de skal.

For å kjøre diagnostikk går du til siden for SupportAssist-maskinvaretest for tastatur (på engelsk) (testen starter automatisk).

Kontakt Dell teknisk støtte hvis testen mislykkes.

Du finner mer detaljert informasjon under delen Andre ressurser hvis disse hurtigtrinnene ikke løser problemet. Du kan også bruke søkefeltet øverst på denne siden til å søke etter innhold relatert til problemet.

Andre ressurser

tastatur
Bruk av tastaturet og feilsøkingsveiledning
Finn ut hvordan du kobler til, bruker og løser problemer når Dell-tastaturet ikke fungerer som det skal. Bruk av tastaturet og feilsøkingsveiledning
doc-support
Dell Peripheral Manager
Dell Peripheral Manager gjør det mulig å konfigurere funksjonene til Dell-tastaturet, -musen eller det eksterne webkameraet. Dell Peripheral Manager
dokumentstøtte
Tastatur med bakgrunnsbelysning på bærbare PC-er
Finn ut hvordan du løser problemer med at tastaturet med bakgrunnsbelysning ikke fungerer, hvordan du konfigurerer det eller hvordan du slår det av eller på. Tastatur med bakgrunnsbelysning på bærbare PC-er
bluetooth
Veiledning for feilsøking og bruk av Bluetooth
Finn ut hvordan du sammenkobler (kobler til) Bluetooth-aktiverte Dell-datamaskiner til Bluetooth-tilbehør fra Dell og feilsøker Bluetooth-problemer som kan oppstå. Veiledning for feilsøking og bruk av Bluetooth