• Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen

KVM-installatie voor Dell monitoren – Ultieme handleiding en tips

Moderne Dell monitoren worden geleverd met een KVM-functie waarmee u één toetsenbord, muis en monitor kunt gebruiken om twee computers te bedienen.

Dell monitor met KVM-ondersteuning die is aangesloten op twee computers, één monitor, één toetsenbord en één muis.

Wat is KVM en hoe helpt het mij?

KVM is een afkorting voor toetsenbord, video en muis (keyboard, video, mouse). Met de KVM-functie kunt u inhoud bekijken en gebruiken op twee computers met behulp van één toetsenbord, monitor en muis die zijn aangesloten op het KVM-apparaat.

Bepaalde Dell monitoren ondersteunen automatische KVM, een functie die automatisch de controle overschakelt naar de meest recent aangesloten computer.

OPMERKING: De KVM-functie is alleen beschikbaar op bepaalde Dell monitoren. Raadpleeg de documentatie van uw Dell monitor om te controleren of uw monitor de KVM-functie ondersteunt.

Wat u nodig hebt

• Een Dell monitor die KVM ondersteunt
  • Twee apparaten (desktops en/of laptops)
  • Eén toetsenbord en muis
  • Videokabels zoals HDMI, DisplayPort of USB-C
  • Upstream USB-kabels

Hoe stel ik de monitor in met twee computers?

Om het meeste uit de KVM-switch op uw Dell monitor te halen, gaan we eens kijken hoe u de apparaten samen kunt instellen en configureren.

Stap 1 - Sluit de videokabel tussen de monitor en de computers aan.

Sluit de twee computers aan op de monitor via een HDMI-, DisplayPort- of USB-C-kabel voor video.

1. Sluit pc 1 aan op de monitor.
  2. Sluit pc 2 aan op de monitor. Als pc 1 is aangesloten via een USB-C-kabel, sluit u pc 2 aan via een HDMI- of DisplayPort-kabel voor video.

Stap 2 - Sluit de USB-upstreamkabels aan tussen de monitor en de computers.

Sluit de twee computers aan op de upstreampoorten van de monitor. Hierdoor kunnen de computers het toetsenbord en de muis herkennen die op de monitor zijn aangesloten. Compatibele USB-upstreamkabels worden geleverd met Dell monitoren die de KVM-functie ondersteunen.

1. Sluit de USB-upstreamkabel van pc 1 aan op de monitor.
  2. Sluit de USB-upstreamkabel van pc 2 aan op de monitor. Als pc 1 is aangesloten via een USB-C-kabel, sluit u pc 2 aan op de monitor via de USB-B-naar-USB-A upstreamkabel.

Stap 3 - Sluit het toetsenbord en de muis aan op de monitor.

Sluit het gedeelde toetsenbord en de gedeelde muis aan op de USB-A-downstreampoorten op de monitor.

Stap 4 - Configureer de instellingen op de monitor.

Uw Dell monitor kan één pc tegelijk weergeven (modus volledig scherm) of beide pc's weergeven in modus picture-in-picture of picture-by-picture.

Gebruik de KVM-wizard in Dell Display Manager. Dell Display Manager werkt naadloos met moderne Dell monitoren en helpt u KVM-functionaliteit te configureren.

U kunt ook het schermmenu (OSD) van uw monitor gebruiken om uw beeldschermvoorkeuren te configureren. Raadpleeg de gebruikershandleiding van de Dell monitor voor meer informatie over het navigeren door het schermmenu (OSD).

1. Installeer en open Dell Display Manager.
  2. Ga naar het tabblad Input Manager en selecteer vervolgens KVM-wizard.
  3. Volg de aanwijzingen op het scherm om de installatieprocedure uit te voeren.

Diagram van twee computers die zijn aangesloten op één monitor, toetsenbord en muis met KVM via Thunderbolt.

Diagram van twee computers die zijn aangesloten op één monitor, toetsenbord en muis met KVM via Thunderbolt.

Veelgestelde vragen

Laat ons u helpen met enkele veelgestelde vragen over KVM-installatie op Dell monitoren.

Welke Dell monitoren ondersteunen de KVM- of automatische KVM-functie?

Hoeveel computers kan ik aansluiten op een Dell monitor die KVM ondersteunt?

• U kunt twee computers aansluiten op een Dell monitor die de KVM-functie ondersteunt.

Kan ik meer dan twee computers beheren met KVM?

• De meeste Dell monitoren die de KVM-functie ondersteunen, kunnen worden aangesloten op maximaal twee computers. Sommige Dell monitoren, zoals Dell UltraSharp U4323QE, kunnen op vier computers worden aangesloten.
  • Raadpleeg de documentatie van uw Dell monitor om te zien hoeveel upstreamverbindingen worden ondersteund.

Kan ik een draadloos toetsenbord en draadloze muis gebruiken met KVM?

• Ja, sluit de USB-ontvanger die bij uw draadloze toetsenbord en muis is meegeleverd aan op de downstreampoort op uw Dell monitor.
  • Toetsenborden en muizen met Bluetooth worden niet ondersteund.

Kan ik een webcam delen tussen de twee computers met KVM?

• Nee, de USB-downstreampoort op de monitor biedt geen ondersteuning voor het delen van een webcam.

Mijn Dell monitor heeft geen USB-upstreampoort. Hoe kan ik de KVM-functie gebruiken?

• De KVM-functie is alleen beschikbaar op bepaalde Dell monitoren. Als uw Dell monitor niet is geïntegreerd met KVM-functies, kunt u een externe KVM-switch gebruiken die commercieel beschikbaar is.

Kan ik sneltoetsen instellen om tussen de twee computers te schakelen?

• Ja, met de Dell Display Manager software kunt u een sneltoets configureren waarmee u kunt schakelen tussen de twee computers.