• Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Dell laserprinters

Door belangrijke documenten af te drukken, kunnen ze veiliger worden bewaard. U hebt dan immers geen stroom nodig om ze in te zien en kunt ze eenvoudig terugvinden.

Als u een van de volgende problemen ondervindt, kunnen de aanbevolen snelle stappen u misschien helpen.

• Algemene afdrukproblemen.
  • Foutcodes.
  • Afdrukkwaliteit.

Veel algemene afdrukproblemen kunnen worden opgelost door de volgende stappen.

Oplossing 1: Sluit de USB-printerkabel opnieuw aan op de computer.

Wanneer de printer is aangesloten via een USB-kabel, sluit u beide uiteinden van de kabel van de computer naar de printer opnieuw aan.

Uw USB-kabel Afbeelding 1 zit mogelijk los. Sluit de kabel opnieuw aan voor een goede dataoverdracht.

USB-kabel opnieuw plaatsen

Afbeelding 1: USB-kabelverbinding

Oplossing 2: Start de computer opnieuw op.

Als u de computer opnieuw opstart, wordt het computergeheugen gewist en wordt de verbinding tussen de computer en de printer gereset.

1. Sla bewerkingen van alle geopende documenten op.
  2. Sluit alle geopende programma's of applicaties.
  3. Selecteer het Start-pictogram.
  4. Selecteer het Aan/uit-pictogram.
  5. Selecteer Opnieuw opstarten.

Oplossing 3: Start de printer opnieuw op

Als u de printer opnieuw opstart, wordt het printergeheugen gewist en wordt de verbinding tussen de computer en de printer gereset.

1. Schakel de printer uit.
  2. Koppel de voedingskabel van de printer los van het stopcontact of de piekspanningbeschermer en wacht ten minste 30 seconden.
  3. Sluit de voedingskabel van de printer aan op het stopcontact of de piekspanningbeschermer.
  4. Schakel de computer opnieuw in.

Oplossing 4: Zorg ervoor dat de gewenste printer is ingesteld als de standaardprinter.

Het kan voorkomen dat de standaardprinter een andere printer of faxmachine is, waardoor u niet kunt afdrukken.

1. Houd de Windows-toets (Windows-knop) ingedrukt en druk vervolgens op de R-toets.
  2. Typ shell:PrintersFolder in het vak Uitvoeren en klik op OK.
  3. Raak de gewenste printer aan en houd deze vast of klik erop met de rechtermuisknop Afbeelding 2.
  4. Selecteer Instellen als standaardprinter.

Opmerking: Wanneer Instellen als de standaardprinter geen optie is, betekent dit meestal dat de printer al is ingesteld als de standaardprinter. Er staat dan meestal een vinkje naast.

standaardprinter

Afbeelding 2: Optie voor standaardprinter

Oplossing 5: Voer het probleemoplossingsprogramma voor de printer uit.

Het probleemoplossingsprogramma voor printers helpt bij het diagnosticeren en automatisch oplossen van problemen met de printerspooler.

1. Houd de Windows-toets (Windows-knop) ingedrukt en druk vervolgens op de Q-toets.
  2. Typ troubleshoot in het zoekvak.
  3. Selecteer Probleemoplossingsinstellingen (Systeeminstellingen) in de resultatenlijst in Afbeelding 3.
  4. Selecteer Extra probleemoplossingsprogramma's.
  5. Selecteer Printer.
  6. Selecteer Probleemoplossingsprogramma uitvoeren en volg de stappen.

probleemoplossingsprogramma

Afbeelding 3: Zoekresultaten voor probleemoplossing

Oplossing 6: Verwijder de driver voor uw printer en installeer deze opnieuw.

Soms zijn de printerdrivers beschadigd en kan het probleem niet worden opgelost door de printerdrivers te installeren via de bestaande drivers. De printerdrivers moeten volledig worden verwijderd en vervolgens opnieuw worden geïnstalleerd.

Raadpleeg voor meer informatie het Dell Knowledge Base artikel Dell printerdrivers, software, gebruikershandleidingen en firmware downloaden.

Als deze snelle stappen het probleem niet hebben opgelost, hebben we meer gedetailleerde informatie in de Aanvullende hulpbronnen. U kunt ook zoeken naar content over het probleem met behulp van de zoekbalk bovenaan deze pagina.