• Tee tilauksia nopeasti ja helposti
  • Tarkastele tilauksia ja seuraa lähetyksen tilaa
  • Luo tuoteluettelo ja käytä sitä
  • Hallitse Dell EMC-sivustoja, tuotteita ja tuote-tason yhteystietoja yrityksen hallinnan avulla.

BIOSin tai UEFIn käyttäminen, siinä siirtyminen tai sen päivittäminen

BIOS (Basic Input or Output System) tai UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) on tietokoneen järjestelmälevyyn tai emolevyyn upotettu laiteohjelmisto. Nykyaikaisten Dell-tietokoneiden mukana toimitetaan Unified Extensible Firmware Interface (UEFI). BIOS tai UEFI toimii tietokoneen laitteiston ja käyttöjärjestelmän välisenä käyttöliittymänä.

BIOSin päivittäminen

Katso tästä videosta, miten voit päivittää BIOSin tai UEFIn Dell-tietokoneessa (englanniksi).

BIOSin tai UEFIn käyttäminen

1. Käynnistä tietokone.
  2. Paina F2-näppäintä Dell-logonäytössä useita kertoja, kunnes BIOS-asennus tai Järjestelmän asennus avautuu.

Dell-logonäyttö käynnistyksen aikana.
  3. Voit myös painaa F12-näppäintä useita kertoja, kunnes näet kertakäynnistysvalikon. Valitse sitten BIOS-asennus tai Järjestelmän asennus valikosta.

4. BIOS Setup (BIOS-määritys) kertakäynnistysvalikossa.

BIOSin tai UEFIn selaaminen

Dell-tietokoneen BIOS- tai UEFI-käyttöliittymä voi vaihdella. Jos haluat lisätietoja BIOSin tai UEFIn selaamisesta, siirry osoitteeseen Dell.com/support/manuals, tunnista Dell-tietokoneesi ja katso ohjeet käyttöoppaasta.

OptiPlex 7050:n BIOS- tai UEFI-liittymä
Esimerkki OptiPlex 7050:n BIOS- tai UEFI-liittymästä

Precision 5550 -mobiilityöaseman BIOS- tai UEFI-liittymä
Esimerkki Precision 5550 -mobiilityöaseman BIOS- tai UEFI-liittymästä.

BIOSin tai UEFIn päivittäminen

BIOSin tai UEFIn päivittäminen korvaa BIOS- tai UEFI-laiteohjelmiston uusimmalla versiolla. Kun päivitys onnistuu, BIOS- tai UEFI-päivitys voi korjata tai parantaa tietokoneen suorituskykyä tai äskettäin asennetun laitteiston tukea.

Dell toimittaa helppokäyttöisen suoritettavan tiedoston (.exe) BIOSin tai UEFIn päivittämiseksi uusimpaan versioon. Lisätietoja on Dellin BIOS-päivityksissä, joiden avulla voit ladata ja asentaa uusimman BIOS- tai UEFI-version. Voit myös katsoa tämän videon BIOSin tai UEFIn päivittämistä varten (englanniksi).

Videoresurssit

Muut resurssit

BIOS-salasana
BIOS-salasanan nollaaminen tai tyhjentäminen
Katso, miten voit nollata tai poistaa salasanat Dell-tietokoneen BIOSissa tai UEFIssa. BIOS-salasanan nollaaminen tai tyhjentäminen
BIOSin palauttaminen
Dell-tietokoneen tai -tabletin BIOSin palauttaminen
Katso, miten voit käyttää BIOSin palautusta tuetuissa Dell-tietokoneissa tai -tableteissa. Dell-tietokoneen tai -tabletin BIOSin palauttaminen
tukivideot
Tukivideot (englanniksi)
Katso hyödyllisiä videoita videokirjastostamme. Tukivideot (englanniksi)
Tukikirjasto
Kaikki tietokanta-artikkelit ovat käytössäsi. Tukikirjasto