• Tee tilauksia nopeasti ja helposti
  • Tarkastele tilauksia ja seuraa lähetyksen tilaa
  • Luo tuoteluettelo ja käytä sitä

Kaiuttimien tai kuulokkeiden äänentoisto-ongelmien korjaaminen

Oikein toimiva äänentoisto on tärkeää niin virtuaalitapaamisissa, kotiopiskelussa kuin pelaamisenkin yhteydessä. Äänentoisto-ongelmia voi ilmetä riippumatta siitä, käytetäänkö integroituja kannettavan tietokoneen kaiuttimia, ulkoisia kaiuttimia, kuulokkeita vai kuulokemikrofonia. Jos havaitset jonkin seuraavista oireista, voit testata kaiuttimet, kuulokkeet tai kuulokemikrofonin seuraavien ohjeiden avulla.

• Kaiuttimista ei kuulu mitään ääntä.
  • Ei kuulu mitään ääntä, kun katsellaan videoita tai elokuvia.
  • Videopuhelun aikana ei kuulu ääntä tai äänenvoimakkuus on liian pieni.
  • Äänet vaimenevat, pätkivät, rätisevät/poksahtelevat tai vääristyvät muulla tavoin.
  • Kaiuttimista tai kuulokkeista kuuluu kohinaa.

Korjaa äänentoisto-ongelmat näiden pikaohjeiden avulla

Korjaus 1: Tee laitekäynnistys.

Laitekäynnistys auttaa poistamaan staattista sähköä, joka voi aiheuttaa käynnistykseen liittyviä ongelmia. Tee laitekäynnistys seuraavasti.

1. Katkaise tietokoneesta virta.
  2. Irrota virtajohto (pöytätietokoneissa) tai vaihtovirtasovitin ja irrota akku (Dellin kannettavat tietokoneet, joissa on irrotettava akku).

HUOMAUTUS: Jos Dellin kannettavassa tietokoneessa on akku, jota ei voi poistaa, ota selvää, miten voit palauttaa Dellin kannettavan tietokoneen nollaamalla reaaliaikaisen kellon (RTC). Jos kannettavassa Dell-tietokoneessa on irrotettava akku, katso tarkat ohjeet akun turvalliseen irrottamiseen kannettavan Dell-tietokoneesi käyttöoppaasta.

3. Irrota kaikki laitteet, kuten USB-asemat, tulostimet, web-kamerat ja mediakortit (SD/xD), paitsi näppäimistö ja hiiri.
  4. Pura sähkövaraus pitämällä virtapainiketta painettuna 15–20 sekunnin ajan.

Pidä virtapainiketta painettuna.

5. Kytke virtajohto (pöytätietokoneet) tai vaihtovirtasovitin ja akku (kannettavat tietokoneet).
  6. Käynnistä tietokone ja liitä laitteet uudelleen.

Korjaus 2: Testaa kaiutin, kuulokkeet tai kuulokemikrofoni.

Viallinen laite voi aiheuttaa äänentoisto-ongelmia. Tarkista seuraavasti, toimiiko äänilaite, kuten kaiutin, kuulokkeet tai kuulokemikrofoni. Testaa Dell-kannettavan sisäiset kaiuttimet SupportAssistin äänitestillä.

1. Irrota kaiutin tai kuulokkeet tietokoneesta.
  2. Varmista, että kaiutin tai kuulokkeet ovat päällä.
    a. Jos kaiutin tai kuulokkeet tarvitsevat virtalähteen, kuten verkkolaitteen tai USB-virran, varmista että se on käytössä.
    b. Jos akku on käytössä, varmista että akku on ladattu täyteen, tai vaihda akku.
  3. Testaa yhdistämällä tai pariliittämällä kaiutin tai kuulokkeet toiseen tietokoneeseen tai puhelimeen.

HUOMAUTUS: Bluetooth-pariliitoksen muodostustapa voi vaihdella. Lisätietoja on tuotteen oppaissa.

Pöytätietokoneen takana olevat kaiutinliitännät

Kaiuttimen ja kuulokkeiden yhdistelmäliitäntä kannettavan tietokoneen sivupaneelissa.

4. Jos kaiutin tai kuulokkeet toimivat toisessa tietokoneessa tai puhelimessa, liitä se uudelleen tai tee pariliitos tietokoneeseen ja yritä uudelleen. Jos se ei kuitenkaan toimi, kun laite on yhdistetty toiseen tietokoneeseen tai puhelimeen, laite voi olla viallinen. Kysy laitteen valmistajalta lisätietoja korjausvaihtoehdoista.

Korjaus 3: Tarkista oletusarvoinen äänentoistolaite ja äänenvoimakkuusasetukset.

Windows käyttää oletusarvoista äänentoistolaitetta äänen toistamiseen. Kun liität tietokoneeseen kaiuttimet, USB- tai Bluetooth-kuulokkeet, USB- tai Bluetooth-kuulokemikrofonin tai muita äänilaitteita, voit valita oletusarvoisesti käytettävän laitteen. Varmista, että oikea laite on valittuna, ja tarkista äänenvoimakkuusasetukset.
  1. Valitse Käynnistä ja avaa Asetukset-sovellus Windowsissa.
  2. Valitse Asetukset-sovelluksesta vasemmasta ruudusta Ääni .

Ääniasetukset Windows 11:n Asetukset-sovelluksessa.

3. Valitse Lähtö > Valitse äänen toistopaikka (Windows 11:ssä) tai Valitse toistolaite (Windows 10:ssä) ja valitse sitten laite, josta haluat toistaa ääntä. Jos sinulla ei ole useita äänentoistolaitteita, oletusarvoinen toistolaite määritetään automaattisesti.

Ääniasetussovellus näyttää eri äänentoistolaitteet Windows 11:ssä.

4. Varmista, että äänilaitetta ei ole mykistetty eikä sitä ole poistettu käytöstä. Jos haluat poistaa mykistyksen tai ottaa sen käyttöön, napsauta kaiuttimen mykistyksen poiston kuvakettaKaiuttimen mykistyksen poiston kuvake
    a. Jos näppäimistössä on äänenvoimakkuuspainikkeita, paina mykistys-painiketta tai paina äänenvoimakkuuden lisäyksen painiketta useita kertoja, kunnes äänenvoimakkuus kasvaa.
    b. Jos kaiuttimessa, kuulokkeissa tai kuulokemikrofonissa on oma äänenvoimakkuuden säätö, varmista että äänet ovat käytössä.

Poista äänentoistolaitteen mykistys Windows 11:ssä Asetukset-sovelluksella.

Korjaus 4: Optimoi tietokone SupportAssistin avulla.

SupportAssist-sovellus tarjoaa nopean ja helpon tavan optimoida tietokone (mukaan lukien uusimpien Dell-ajureiden asentaminen ja laitteistotestin tekeminen). Uusimman ääniajurin asentaminen auttaa ratkaisemaan ääneen liittyviä ongelmia. Lisäksi SupportAssist tekee laitteistotestin, näyttää tulokset ja ehdotetut toimenpiteet.

1. Pidä Windows-näppäintä painettuna ja paina sitten Q-näppäintä.
  2. Kirjoita hakukenttään SupportAssist.
  3. Valitse hakutuloksista SupportAssist (App).

HUOMAUTUS: Jos SupportAssist ei näy hakutuloksissa, mene SupportAssist for Home PCs ja lataa ja asenna SupportAssist.

4. Valitsemalla Käynnistä nyt voit antaa SupportAssistin tarkistaa ja optimoida Dell-tietokoneesi.

Optimoi tietokone SupportAssist-sovelluksen avulla -video.

Katso tästä videosta, miten voit optimoida Dell-tietokoneesi SupportAssistin avulla.

Mitä jos äänentoisto ei vieläkään toimi?
Edellä olevat vianmääritystoimet kattavat yleisimmät äänentoistoon liittyvät ongelmat. Jos ongelma jatkuu, yritä korjata äänen tai äänentoiston ongelmat näillä vianmäärityksen lisätoimilla.

Videoresurssit

Muut resurssit

Mikrofoni käytössä
Mikrofoni- ja kuulokefonituki
katso ohjeet äänitulon tai äänen tallennuksen ongelmien korjaamiseen integroituja tai ulkoisia mikrofoneja tai kuulokkeita käytettäessä. Mikrofoni- ja kuulokefonituki
kirja auki
Bluetooth-tuki
Hae tukea Bluetooth-ongelmiin käytettäessä Bluetooth-kaiuttimia tai -kuulokkeita. Bluetooth-tuki
kirja auki
Ajurituki
Hae tukea Bluetooth-ongelmiin käytettäessä Bluetooth-kaiuttimia tai -kuulokkeita. Ajurituki
SupportAssist for Home PCs
SupportAssist for Home PCs
Katso lisätietoja esimerkiksi SupportAssistin lataamisesta, asentamisesta ja käyttämisestä Dell-tietokoneen laitteiston tarkistamiseen sekä ajurien päivittämiseen. SupportAssist for Home PCs