• Afgiv ordrer hurtigt og nemt
  • Se ordrer og spor status for din forsendelse
  • Opret og få adgang til en liste med dine produkter

Afhjælp strømproblemer, når computeren ikke tændes

Hvis computeren ikke tændes eller ikke viser nogen aktivitet, når du trykker på tænd/sluk-knappen, indeholder denne vejledning trinvise instruktioner til at identificere og løse almindelige problemer med manglende strøm på din bærbare eller stationære pc.

Indholdsfortegnelse

1. Om almindelige strømproblemer
    2. Udfør grundlæggende kontroller
    3. Fejlfinding i forbindelse med, at en bærbar Dell-pc ikke tændes
      • Trin 1: Kontroller strømkilden
      • Trin 2: Undersøg vekselstrømsadapteren og kablet
      • Trin 3: Test uden batteri
      • Trin 4: Nulstil realtidsuret (RTC)
    4. Fejlfinding i forbindelse med, at en stationær Dell-pc ikke tændes
      • Trin 1: Undersøg tænd/sluk-knappen og kablerne
      • Trin 2: Test med en anden stikkontakt
      • Trin 3: Kontroller strømforsyningen
      • Trin 4: Nulstil realtidsuret (RTC)
    5. Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Om almindelige strømproblemer

Før vi begynder fejlfindingen, skal vi forstå de almindelige symptomer og årsager til problemer med manglende strøm:

• Manglende strøm: Computeren tændes ikke, og der er ingen tegn på aktivitet. Tænd/sluk-knappen eller andre LED-indikatorer på computeren tænder ikke.
  • Intermitterende strøm: Computeren slukker uventet eller genstarter ofte.
  • Problemer med strømindikator: LED-indikatoren for strøm eller andre LED-indikatorer lyser ikke, når du forsøger at tænde computeren. Der er ingen tegn på aktivitet.
  • Problemer med tænd/sluk-knappen: Computeren tænder ikke, når du trykker på tænd/sluk-knappen. Tænd/sluk-knappen reagerer ikke, eller tænd/sluk-knappen sidder fast.
  • Batteriproblemer: Batteriet oplades ikke, aflades hurtigt, eller batteriet genkendes ikke.

Udfør grundlæggende kontroller

• Kontroller tænd/sluk-knappen: Tryk tænd/sluk-knappen godt ned. Nogle gange kan en løs forbindelse forhindre computeren i at tænde.
  • Strømkabel eller adapter: Sørg for, at strømkablet (stationær pc) eller vekselstrømsadapteren (bærbar pc) er sluttet korrekt til både computeren og stikkontakten.
  • Afbryd eksterne enheder: Afbryd alle eksterne enheder (printere, eksterne drev osv.) fra computeren. Nogle gange forhindrer defekte enheder computeren i at tænde.
  • Undersøg LED-indikatorer for strøm: Kontroller LED-indikatorerne (typisk på tænd/sluk-knappen, vekselstrømsadapteren, HDD-indikatoren for aktivitet eller batteristatusindikatoren). Hvis LED-indikatorerne er slukket, ledes der ikke strøm til computeren. Følg fejlfindingstrinnene i denne vejledning. Hvis LED-indikatorerne er tændt, skal du kigge efter eventuel aktivitet.
  • Undersøg eventuelle aktiviteter: Se efter bipkoder, LED-indikatorer, der blinker i et mønster, eller hvis der høres blæserlyd fra computeren. Hvis du bemærker, at LED-indikatorerne er tændt, men skærmen er tom, er frosset på skærmen med Dell-logoet, eller der ikke reageres, når du trykker på en tast på tastaturet, computeren er tilsluttet strøm, men kan ikke starte, så lad os diagnosticere og fejlfinde opstarts- eller ingen POST-problemer på computeren.

Fejlfinding i forbindelse med, at en bærbar Dell-pc ikke tændes

Følg nedenstående fejlfindingssekvens for systematisk at løse strømproblemer på din bærbare pc.

Trin 1: Kontroller strømkilden

• Kontroller stikkontakten: Sørg for, at stikkontakten fungerer ved at afprøve den med en fungerende enhed, som f.eks. en skærm, lampe osv.
  • Kontroller strømskinnen: Når du bruger en strømskinne eller overspændingsbeskyttelse, skal du sørge for, at den er tændt og fungerer korrekt. Hvis det er muligt, skal du omgå strømskinnen for at kontrollere, om strømskinnen er defekt.

Strømkabler og Dell-vekselstrømsadaptere, der er tilsluttet en strømskinne eller overspændingsbeskytter

Trin 2: Undersøg vekselstrømsadapteren og kablet

• Visuel kontrol: Se efter fysiske skader eller flosser på strømadapteren, kablet eller strømporten på den bærbare pc. Hvis du bemærker skader, skal du straks holde op med at bruge enheden og kontakte Dells tekniske support for at høre nærmere om mulighederne for reparation.
  • Forbindelseskontrol: Sørg for, at adapteren eller opladeren er sluttet korrekt til den bærbare pc og strømkilden.
  • Brug en anden adapter: Brug altid en adapter eller oplader, der er købt hos eller godkendt af Dell sammen med din bærbare pc. Test om muligt med en kendt fungerende adapter for at kontrollere, om adapteren er defekt.

Dell-vekselstrømsadapter med LED-indikator på opladeren.

Trin 3: Test uden batteri

• Fjern batteriet: Hvis din bærbare pc har et udskifteligt batteri, skal du fjerne det og forsøge at tænde for den bærbare pc udelukkende ved hjælp af vekselstrømsadapteren eller opladeren. Se brugervejledningen eller servicemanualen til den bærbare pc. Hvis den bærbare pc tændes uden batteri, skal du kontakte Dells tekniske support for at undersøge de reparationsmuligheder, der er tilgængelige i dit område baseret på enhedens garantistatus.

Trin 4: Nulstil realtidsuret (RTC)

Nulstilling af realtidsuret (RTC) gendanner BIOS til fabriksindstillingerne og nulstiller dato og klokkeslæt. Nulstillingsprocessen kan genstarte den bærbare pc flere gange afhængigt af, hvordan den er konfigureret.

Bemærk: Nulstilling af realtidsuret (RTC) er kun mulig på visse bærbare Alienware-, Inspiron-, Latitude-, Precision-, Vostro- og XPS-pc'er.

• Tag stikket ud af enheden: Frakobl alle eksterne enheder.
  • Tilslut vekselstrømsadapteren: Slut vekselstrømsadapteren eller opladeren til den bærbare pc.
  • Hold tænd/sluk-knappen nede: Tryk på og hold tænd/sluk-knappen nede i 30-35 sekunder, indtil LED-indikatoren for strøm blinker tre gange, for at aflede reststrøm.
  • Slip tænd/sluk-knappen: Slip tænd/sluk-knappen for at fuldføre nulstillingen af realtidsuret.
    Bemærk: Hvis strømmen afbrydes, eller tænd/sluk-knappen holdes nede kortere end 25 sekunder eller længere end 40 sekunder, afbrydes nulstillingsprocessen. Forsøg at nulstille RTC igen.
  • Tilslut igen, og test: Tilslut adapteren igen, og prøv at tænde for den bærbare pc.

Hvis ovenstående trin ikke løser strømproblemet på din bærbare pc, eller du har mistanke om hardwarefejl eller skader, skal du kontakte Dells tekniske support for at undersøge de reparationsmuligheder, der er tilgængelige i dit område baseret på din enheds garantistatus.

Fejlfinding i forbindelse med, at en stationær Dell-pc ikke tændes

Følg nedenstående fejlfindingssekvens for systematisk at løse strømproblemer på din stationære pc.

Trin 1: Undersøg tænd/sluk-knappen og kablerne

• Visuel kontrol: Kontroller tænd/sluk-knappen for fysiske skader eller problemer med, at den sætter sig fast.
  • Kabelforbindelser: Sørg for, at strømkablet er sluttet korrekt til strømforsyningen. Sørg for, at alle interne strømkabler er forbundet korrekt til bundkortet og komponenterne.
  • Ombytning af strømkabel: Forsøg at bytte rundt på strømkablet og skærmens strømkabel. Et defekt strømkabel kan forårsage strømproblemer.

Trin 2: Test med en anden stikkontakt

• Skift stikkontakter: Slut den stationære pc til en anden stikkontakt for at finde ud af, om stikkontakten er defekt.
  • Kontroller strømskinnen: Når du bruger en strømskinne eller overspændingsbeskyttelse, skal du sørge for, at den er tændt og fungerer korrekt. Hvis det er muligt, skal du omgå strømskinnen for at kontrollere, om strømskinnen er defekt.

Trin 3: Kontroller strømforsyningen

• Tag strømkablet ud: Kobl strømkablet fra strømforsyningsenheden (PSU).
  • Hold tænd/sluk-knappen nede: Tryk på og hold tænd/sluk-knappen nede i 15-20 sekunder for at aflade reststrøm.
  • Test strømforsyningsenheden: På udvalgte stationære Dell-pc'er er der en knap til indbygget selvtest (BIST) på strømforsyningen. Isæt strømkablet igen. Tryk på denne knap for at kontrollere, om LED-indikatoren tænder.
    • LED-reaktion: Hvis LED-indikatoren tændes, fungerer strømforsyningen korrekt. Gå til næste trin.
    • Ingen LED-reaktion: Hvis LED-indikatoren ikke tændes, er det tegn på en defekt strømforsyning. Kontakt Dells tekniske support for at undersøge de reparationsmuligheder, der er tilgængelige i dit område baseret på enhedens garantistatus.

Strømforsyningens LED-indikator og BIST-knappen på den stationære Vostro 3668-pc's bagpanel

Trin 4: Nulstil realtidsuret (RTC)

Nulstilling af realtidsuret (RTC) gendanner BIOS til fabriksindstillingerne og nulstiller dato og klokkeslæt. Nulstillingsprocessen kan genstarte den stationære pc flere gange afhængigt af konfigurationen.

Bemærk: Nulstilling af realtidsuret (RTC) er kun mulig på understøttede stationære Inspiron-, OptiPlex-, Precision-, Vostro- og XPS-pc'er.

• Tag stikket ud af enheden: Frakobl alle eksterne enheder, og sørg for, at den stationære pc er slukket.
  • Hold tænd/sluk-knappen nede: Tryk på og hold tænd/sluk-knappen nede i 30-35 sekunder.
  • Slip tænd/sluk-knappen: Slip tænd/sluk-knappen for at fuldføre nulstillingen af realtidsuret.
    Bemærk: Hvis strømmen afbrydes, eller tænd/sluk-knappen holdes nede kortere end 25 sekunder eller længere end 40 sekunder, afbrydes nulstillingsprocessen. Forsøg at nulstille RTC igen.
  • Tilslut igen, og test: Isæt strømkablet igen, og prøv at tænde for den stationære pc.

Hvis ovenstående trin ikke løser strømproblemet på din stationære Dell-pc, eller hvis du har mistanke om hardwarefejl eller skader, skal du kontakte Dells tekniske support. Få hjælp til at undersøge de reparationsmuligheder, der er tilgængelige i dit område baseret på enhedens garantistatus.

Ofte stillede spørgsmål

Her er nogle ofte stillede spørgsmål om strømproblemer på bærbare eller stationære Dell-pc'er.

Hvad skal jeg gøre, hvis tænd/sluk-knappen har sat sig fast?

• Hvis tænd/sluk-knappen har sat sig fast, kan du prøve disse trin:
  • Tryk forsigtigt på tænd/sluk-knappen: Prøv at trykke forsigtigt på knappen for at se, om den løsner sig.
  • Kontroller, om der er forhindringer: Undersøg, om der er snavs, støv eller snavs omkring tænd/sluk-knappen, der har fået den til at sætte sig fast. Brug en blød børste eller trykluft til at rengøre området.
  • Lirk forsigtigt tænd/sluk-knappen op: Hvis knappen fortsat sidder fast, kan du prøve at bruge et tyndt, fladt værktøj (f.eks. et plastikkort eller et lirkeværktøj af plast) til forsigtigt at lirke knappen fri. Vær forsigtig for at undgå at beskadige knappen eller det omkringliggende område.
  • Kontakt Dell Support: Hvis knappen har sat sig fast eller ser ud til at være beskadiget, skal du kontakte Dells tekniske support for at undersøge de reparationsmuligheder, der er tilgængelige i dit område baseret på enhedens garantistatus.

Hvad skal jeg gøre, hvis min bærbare Dell-pc ikke kan tændes?

• Prøv en anden stikkontakt.
  • Slut vekselstrømsadapteren direkte til en stikkontakt for at omgå overspændingsbeskyttelse eller strømskinne.
  • Undersøg vekselstrømsadapteren for skader. Hvis LED-indikatoren er slukket, skal du sætte strømkablet i igen. Hvis LED-indikatoren forbliver slukket, skal vekselstrømsadapteren udskiftes.
  • Hvis LED-indikatoren er tændt, skal du nulstille realtidsuret (RTC) og forsøge kun at tænde med vekselstrømsadapteren.

Hvad sker der, hvis computeren tændes, men skærmen forbliver sort?

• Undersøg, om der er skærmproblemer, ved at tilslutte en ekstern skærm.
  • Hvis den eksterne skærm fungerer, kan problemet skyldes den bærbare pc's skærm.
  • Hvis ikke, kan det være et problem med grafikkortet eller bundkortet. Lad os hjælpe dig med at diagnosticere og løse almindelige skærmproblemer på din computer.

Hvorfor tænder min computer, men starter ikke op?

Hvorfor bipper min computer, men tænder ikke?

Hvordan kan jeg se, om strømforsyningen til min stationære Dell-pc svigter?

• Se efter tegn som usædvanlig støj, brændende lugt eller intermitterende strømproblemer. LED-indikatoren på strømforsyningen forbliver slukket, hvis strømforsyningen er defekt.
  • Når der trykkes på BIST-knappen (testknappen) på strømforsyningsenheden (PSU) på den stationære pc, tændes PSU'ens LED-indikator ikke.
  • Disse symptomer er tegn på en hardwarefejl. Kontakt Dells tekniske support for at undersøge de reparationsmuligheder, der er tilgængelige i dit område baseret på enhedens garantidækning.

Hvorfor aflades batteriet på min bærbare Dell-pc hurtigt?

Kan en defekt oplader/adapter forårsage strømproblemer i min bærbare Dell-pc?

• Ja, en defekt oplader kan føre til opladnings- og strømproblemer.
  • Test med en anden oplader for at bekræfte.
  • Brug altid de adaptere eller opladere, der er godkendt af og medfølger fra Dell.

Hvorfor genstarter min stationære Dell-pc hele tiden?

Hvordan kan jeg undgå strømproblemer i fremtiden?

• Brug altid adaptere eller opladere samt strømkabler, der er godkendt af og medfølger fra Dell. Brug en overspændingsbeskyttelse.
  • Sørg for korrekt ventilation.
  • Hold enheden ren.
  • Opdater regelmæssigt software og drivere.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg hører bipkoder eller ser LED-indikatorer blinke i et mønster?

• Bipkoder og LED-blinkmønstre er tegn på specifikke hardwareproblemer. Sådan håndterer du dem:
    • Læg mærke til mønsteret: Tæl antallet af bip eller blink for at bestemme fejlkoden.
    • Se vejledningen: Se brugervejledningen eller servicemanualen til din enhed for at forstå betydningen af den specifikke kode.
    • Fejlfinding af problemet: Ud fra koden skal du kontrollere relaterede komponenter. Hvis koden f.eks. er tegn på problemer med RAM eller systemhukommelse, skal du prøve at genindsætte eller udskifte systemets hukommelsesmoduler.
    • Kontroller hardwaren: Få adgang til Dell Diagnostics (systemvurdering før opstart) ved at trykke på F12 under opstart og vælge "Diagnosticering". Hvis diagnosticeringstesten mislykkes, skal du notere fejlkoden, valideringskoden og servicekoden, og slå derefter fejlkoden op.
    • Kontakt Dell Support: Hvis diagnosticeringstesten mislykkes, eller hvis problemet fortsætter, skal du kontakte Dells tekniske support for at undersøge de reparationsmuligheder, der er tilgængelige i dit område baseret på enhedens garantistatus.

Hvornår skal jeg kontakte Dell Support angående strømproblemer?

• Hvis fejlfindingstrinnene i denne artikel ikke løser strømproblemet, eller du har mistanke om hardwarefejl, skal du kontakte Dells tekniske support. Vi hjælper dig med at undersøge de reparationsmuligheder, der er tilgængelige i dit område baseret på enhedens garantistatus.

Hvad skal jeg gøre, hvis min computer tilfældigt lukker ned?

• Tilfældige nedlukninger kan skyldes overophedning, strømforsyningsproblemer eller hardwarefejl.
  • Sørg for korrekt ventilation.
  • Kontroller strømforsyningsenheden (PSU) eller opladeren.
  • Få adgang til Dell Diagnostics (systemvurdering før opstart) ved at trykke på F12 under opstart og vælge "Diagnosticering".
  • Hvis diagnosticeringstesten mislykkes, skal du notere fejlkoden, valideringskoden og servicekoden, og slå derefter fejlkoden op.

Hvorfor genstarter min computer i stedet for at lukke ned?

• Dette kan skyldes softwareproblemer, forkerte strømindstillinger eller hardwareproblemer.
  • Download og installer de nyeste opdateringer til drivere og operativsystem.
  • Kontroller strømindstillingerne.
  • Få adgang til Dell Diagnostics (systemvurdering før opstart) ved at trykke på F12 under opstart og vælge "Diagnosticering".
  • Hvis diagnosticeringstesten mislykkes, skal du notere fejlkoden, valideringskoden og servicekoden, og slå derefter fejlkoden op.

Hvordan kan jeg afhjælpe et problem med en bærbar pc, der ikke vågner op fra dvaletilstand?

Hvorfor tænder min bærbare pc ikke, når den er tilsluttet en dockingstation?

• Strømforsyning: Sørg for, at dockingstationen er tilsluttet en stikkontakt, der virker. Prøv at bruge en anden stikkontakt.
  • Problemer med forbindelsen: Kontroller, at dockingstationen er sluttet korrekt til din bærbare pc.
  • Dockingstationens kompatibilitet: Sørg for, at dockingstationen er kompatibel med din bærbare pc-model. Nogle dockingstationer understøtter muligvis ikke visse bærbare pc-modeller.
  • Strømkrav: Sørg for, at dockingstationen opfylder strømkravene til din bærbare pc. Nogle dockingstationer leverer muligvis ikke tilstrækkelig strøm til at oplade og køre den bærbare pc samtidigt. Kontroller specifikationerne for både dockingstationen og din bærbare pc for at sikre kompatibilitet.
  • Batteri til bærbar pc: Nogle gange tænder den bærbare pc muligvis ikke, når den tilsluttes en dockingstation, hvis pc'ens batteri er helt afladet. Prøv først at oplade den bærbare pc direkte med vekselstrømsadapteren.
  • Har du brug for hjælp til din Dell-dockingstation? Gå til vores supportside for dockingstationer for at få selvhjælpsressourcer og tip til fejlfinding.

Yderligere ressourcer

Udforsk disse anbefalede ressourcer vedrørende dette emne.