• Afgiv ordrer hurtigt og nemt
  • Se ordrer og spor status for din forsendelse
  • Opret og få adgang til en liste med dine produkter

AC-adapter

AC-adapteren, også kaldet strømadapter eller oplader til bærbar pc, bruges til at levere tilstrækkelig strøm til at køre den bærbare pc i længere perioder og til at oplade den bærbare pc's batteri. Se de anbefalede lyntrin nedenfor, hvis du oplever nogen af de følgende symptomer.

• AC-adapteren tilfører ikke strøm til den bærbare pc.
  • En fejlmeddelelse som f.eks. "AC-adapterens type kan ikke fastlægges".
  • Den bærbare pc tændes, men batteriet oplades ikke.
  • Summende lyd fra AC-adapteren.

Følg disse lyntrin for at få hjælp til at løse problemet med din AC-adapter.

Løsning 1: Efterse AC-adapteren og strømporten på den bærbare pc for skader.

Hvis der er skader på AC-strømadapterens ledning, kan det medføre en kortslutning, som kan beskadige din computer eller forårsage driftsafbrydelse, så du ikke længere har mulighed for at oplade batteriet. Se efter flossede kabler (figur 1), blotlagte ledninger (figur 2), en revne i kablet (figur 3) eller et bøjet eller knækket stikben (figur 4).

Du kan finde flere oplysninger i Dells vidensartikel om, hvordan du identificerer skader på AC-adapteren på Dell-systemer.

Figur 1: Eksempel på et flosset kabel på en AC-adapter

Figur 1: Eksempel på et flosset kabel på en AC-adapter

Figur 2: Eksempel på et blotlagt kabel på AC-adapterstikket

Figur 2: Eksempel på et blotlagt kabel på AC-adapterstikket

Figur 3: Eksempel på en revne i kablet

Figur 3: Eksempel på en revne i kablet

Figur 4: Eksempel på et stikben, der er bøjet eller knækket, i AC-adapterstikket

Figur 4: Eksempel på et stikben, der er bøjet eller knækket, i AC-adapterstikket

Løsning 2: Kontrollér, at AC-adapteren fungerer korrekt.

Dells AC-strømadaptere har en LED-indikator, der angiver, om AC-adapteren tilføres strøm og er tændt. LED-indikatoren kan være placeret enten på AC-adapterblokken eller adapterstikket (DC).

Hvis LED-indikatoren ikke lyser, skal du udføre følgende trin for at løse problemet.

1. Tag AC-adapteren ud af stikkontakten eller overspændingsbeskytteren.
  2. Tag DC-strømledningen ud af computeren.
  3. Tag netledningen ud af AC-adapterblokken, og vent i to minutter.
  4. Sæt netledningen tilbage i AC-adapterblokken (sørg for, at den er sat helt ind).
  5. Sæt netledningen i en stikkontakt, som du ved fungerer (ikke i en overspændingsbeskytter for denne test).
  6. Kontrollér, om LED-indikatoren tænder.

Du kan få flere oplysninger på vores websted Hjælp og support til AC-adapter.

Løsning 3: Sørg for at bruge den korrekte AC-adapter fra Dell til din computer.

AC-adapteren, der blev leveret sammen med computeren, giver den korrekte spænding og strømstyrke, der er nødvendig for korrekt drift. Sørg for at bruge den AC-adapter, der blev leveret sammen med computeren, eller en anden af samme model.

Dell fraråder brug af inkompatible AC-adaptere eller AC-adaptere fra tredjeparter sammen med bærbare pc'er fra Dell.

Løsning 4: Brug altid den Dell AC-adapter, der blev leveret sammen med Dell-dockingstationen.

Følgende oplysninger gælder kun, når du bruger en dockingstation.

AC-adapteren, der blev leveret sammen med dockingstationen, giver den korrekte spænding og strømstyrke, der er nødvendig for at tilføre strøm til computeren og dockingstationen. Sørg for at bruge den AC-adapter, der blev leveret sammen med dockingstationen, eller en anden af samme model.

Dell fraråder brug af inkompatible AC-adaptere eller AC-adaptere fra tredjeparter sammen med bærbare pc'er eller dockingstationer fra Dell.

Du kan få flere oplysninger om strømkravene, når du bruger en Dell-dockingstation, i brugervejledningen til dockingstationen.

Løsning 5: Test med en anden stikkontakt.

Når det tilsyneladende tager længere tid end normalt at oplade batteriet i computeren, kan det skyldes en dårlig forbindelse.

Udfør følgende trin for at løse problemet.

1. Tag AC-adapteren ud af stikkontakten eller overspændingsbeskytteren.
  2. Sæt netledningen i en anden stikkontakt, som du ved fungerer (ikke i en overspændingsbeskytter for denne test).
    BEMÆRK: Hvis opladningen foregår anderledes, kan det skyldes overspændingsbeskytteren, eller at noget andet forhindrer en god forbindelse til stikkontakten.

Løsning 6: Sæt DC-strømledningen direkte i den bærbare pc.

Forklaringen på en dårlig forbindelse kan også være din dockingstation, hvis du bruger en.

Sæt DC-strømledningen direkte i den bærbare pc uden at bruge dockingstationen for at se, om batteriet oplades hurtigere, og computeren kører bedre.

Løsning 7: Sørg for at bruge den rigtige opladningsport.

På nogle nyere computere bruges USB-C-porten til at tilføre strøm til computeren og oplade batteriet. På disse nyere computere kan der være mere end én USB-C-port. Ikke alle USB-C-porte kan bruges til strømforsyning af computeren. Sørg for, at USB-C AC-adapteren er sluttet til den korrekte USB-C-port, der understøtter opladning, på den bærbare pc. Se brugervejledningen til den bærbare pc fra Dell for at finde ud af, hvilken USB-C-port der understøtter opladning.

Løsning 8: Optimer din Dell-computer ved hjælp af SupportAssist-programmet.

Dette program sikrer, at din computer har de nyeste Dell-driveropdateringer og BIOS-opdateringer, og kontrollerer indstillinger for at holde din computer effektiv og pålidelig.

1. Tryk på og hold Windows-tasten (Windows-knappen) nede, og tryk derefter på Q-tasten.
  2. Indtast SupportAssist i søgefeltet.
  3. Vælg SupportAssist (App) på resultatlisten i figur 5.
    BEMÆRK: Hvis SupportAssist ikke vises i søgeresultaterne, skal du gå til siden SupportAssist til pc'er og tablets for at downloade og installere SupportAssist.
    Figur 5: SupportAssist-søgeresultater
    Figur 5: SupportAssist-søgeresultater

4. Klik på Start nu for at køre testene, figur 6.
    BEMÆRK: Du kan trykke eller klikke på pil ned og derefter køre en individuel test. Dell anbefaler, at du kører en komplet computertest.
    Figur 6: SupportAssist-hovedskærm
    Figur 6: SupportAssist-hovedskærm
  5. SupportAssist kører testene én efter én og leverer resultaterne samt forslag til handlinger.

Løsning 9: Kør diagnosticering på AC-adapteren.

Du kan køre diagnosticering af AC-adapteren for at sikre, at AC-adapteren og den understøttende hardware fungerer korrekt.
For at køre diagnosticeringen skal du gå til siden for SupportAssist-test af AC-adapterhardware (testen starter automatisk).

Hvis testen mislykkes, skal du kontakte Dells tekniske support.

Hvis disse lyntrin ikke løste dit problem, kan du finde mere detaljerede oplysninger i afsnittet Yderligere ressourcer. Du kan også søge efter indhold, der er relateret til problemet, ved hjælp af søgelinjen øverst på denne side.

Videoressourcer

Andre ressourcer

strømforsyning
Fejlfinding af problemer med AC-adapteren
Sådan foretager du fejlfinding af og løser problemer med AC-adapteren på en bærbar pc fra Dell. Find oplysninger om, hvordan du anvender og foretager fejlfinding af problemer med AC-adapteren. Fejlfinding af problemer med AC-adapteren
batteri
Fejlfinding af batteriproblemer
Sådan foretager du fejlfinding af og løser problemer med batteriet på en bærbar pc fra Dell. Find oplysninger om, hvordan du anvender og foretager fejlfinding af problemer med batteriet. Fejlfinding af batteriproblemer
hukommelse
Batteri oplades ikke med en dockingstation, eller der er en fejl med AC-adapter
Oplysninger Batteri oplades ikke med en dockingstation, eller der er en fejl med AC-adapter
strømforsyning
Brug af AC-adapter fra Dell, når du er på farten
Find oplysninger om, hvordan du anvender AC-adapteren sammen med din bærbare pc fra Dell, når du er på farten. Brug af AC-adapter fra Dell, når du er på farten