Dette kan vi lære av millennials

Nye generasjoner krever skreddersydde arbeidsformer. Slik møter du kravene til millenials, eller generasjon Y.

Vi har mye å lære av Millennials.Nye generasjoner krever skreddersydde arbeidsformer. Slik møter du kravene til dagens unge arbeidstakere, eller de såkalte millennials.

Vi har tidligere skrevet om at generasjon Z er den første generasjonen som har vokst opp med internett, og dermed også med ubegrenset tilgang til informasjon og kommunikasjon. Men hva med generasjonen før dem? Generasjon Y, eller Millennials, om du foretrekker det. Arbeidstakere som er født mellom begynnelsen av 80-tallet og frem til midten av 90-tallet, og som utgjør en stor andel av dagens digitale arbeidstakere.

Millennials er en digital medarbeider

Gartner skrev en artikkel for flere år siden hvor de tok opp tematikken rundt at hver ansatt er en digital ansatt. De mente at den integrasjonen av digitale elementer i de aller fleste arbeidsprosesser, fører til en verden der hver ansatt er en digital medarbeider. Teknologiske løsninger knyttes til stadig flere arbeidsprosesser: Mennesker og maskiner i skjønn forening.

I år kom også Gartner med en lengre rapport hvor de konkluderte med at en digital arbeidsplass er helt avgjørende for digital endring, og de ansatte må være med på denne reisen.

Millennials er en generasjon som nettopp er det artikkelen Gartner handler om. De kjenner ikke til en arbeidshverdag som ikke handler om konstante endringer eller tilrettelegging for digitale arbeidsverktøy.

Det handler om effektivitet og fleksibilitet
Millenials forventer en helt annen type effektivitet og sømløshet når det kommer til tiltrettelegging av arbeidsverktøy, arbeidsformer og det siste innen teknologi.

Ifølge Intel risikerer du som arbeidsgiver å miste millennials du har ansatt dersom du ikke følger med i timen når det kommer til ny teknologi og det siste innen arbeidsverktøy. Det er likevel oppløftende å lese at 79 % av millennials mener at dagens arbeidsplasser tilrettelegger for samarbeid via ny teknologi.

Seks råd til deg som ansetter millennials:

1. Sett av tid til å bli kjent med en millenial. Forstå hva hun/han ønsker og motiveres av
2. Sørg for å gi frihet og tillit til den ansatte
3. Vis at du er fleksibel som arbeidsgiver og kan tilby teknologi som tilrettelegger å jobbe hvor som helst, når som helst
4. Snakk om hvordan virksomheten kan hjelpe den ansatte med å bli mer produktiv
5. Kartlegg forventninger og hvilke krav hun/han har til arbeidsutstyr og arbeidsplass
6. Husk at millennials ser verden med digitale øyne og er ikke redd for endringer

På årets Dell Technologies Forum i oktober, vil vi vise deg ny teknologi og hvordan vi tilrettelegger for nye arbeidsformer.

Meld deg på DTF 2019 i dag!

Meld deg på her

About the Author: Christian Lorck