Bygget for byggeplassen

Dell Technologies’ Latitude Rugged-serie er laget for å tåle tøff bruk i tøffe omgivelser.

– På byggeplassen trenger du PC-er og nettbrett som tåler en støyt, sier Eivind Bentsen, produktsjef i Dell Technologies.

Han forteller at mange av Dells kunder i bygg- og anleggsbransjen derfor velger såkalte «rugged» PC-er – det vil si PC-er konstruert for å tåle ekstreme temperaturer, vibrasjoner, støv og fukt.

– Mange tror kanskje at denne typen PC-er er store og tunge – men for eksempel så veier Latitude 5430 Rugged under 2 kilo. Det gjør den til den letteste og kraftigste robuste 14-tommeren med 5G, sier Bentsen.

Dell Latitude 5430, 7330 og 7220 Rugged.
Dell Latitude 5430, 7330 og 7220 Rugged.

Latitude 5430 Rugged leveres med 11. generasjon Intel Core-prosessorer. For de som ønsker ekstra god grafikkytelse kan den også leveres med et dedikert grafikkort. PC-en er falltestet fra opptil 90 centimeter og har en IP53-rating som gir god beskyttelse mot støv og vann.

– Siden disse PC-ene gjerne brukes utendørs har de en skjerm med lysstyrke på 1100 nits, som er lyssterkt nok til at PC-en kan brukes i direkte sollys. Skjermen er for øvrig en touchskjerm som også fungerer med hansker, sier Bentsen.

Mens de fleste bærbare PC-er har fastmonterte batterier, har Latitude 5430 to «hot-swap»-batterier, med batteritid på nesten 25 timer.

For de som har behov for nettbrett, kan Latitude 7220 Rugged Extreme Tablet være et godt alternativ. Dette er det letteste og kraftigste 11,6-tommers robuste nettbrettet på markedet. Nettbrettet har en svært lyssterk skjerm på 1000 nits, og i likhet med skjermen på 5430 Rugged kan den betjenes med hansker. Hot-swap av batteri gjør at nettbrettet kan brukes uavbrutt hele arbeidsdagen.

Her kan du se en video av Latitude 5430 Rugged

Anbefaler leie fremfor kjøp

Stadig flere velger å leie PC-er og annet utstyr i stedet for å kjøpe det. Bentsen er også klar på at byggebransjen i likhet med andre bransjer bør vurdere dette.

– Du slipper investeringskostnader og får bedre likviditet. Og så sparer du IT-ressurser ved at PC-ene leveres ferdig satt opp ut på byggeplassen, og ved at vi også tar PC-ene tilbake senere og sørger for å resirkulere dem eller gi dem nytt liv hos nye brukere, sier Bentsen.

Les mer om hvorfor leie av PC-er er bra for både lommeboka og miljøet

I byggebransjen er det mange som har spesielle behov, for eksempel ønsker å montere PC-er i kjøretøy.

– Skal du for eksempel ha mulighet for fastmontering av PC-er i en truck, så sørger vi for at du får et møte med en som er spesialist på dette og som hjelper deg med å finne den beste løsningen.

Vil du vite mer om Rugged PC-er fra Dell? Ta kontakt med Eivind Bentsen, produktsjef i Dell Technologies

Se alle våre robuste PC-er